Közérdekű adatok
 
 
 
 
 
 
Az eljárás során keletkezett dokumentumok letölthetők itt!
 

KOMPOSZT SZÉPSÉGVERSENY
Felhívásunkra várjuk a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működési területéről mindazon családok, háztartások jelentkezését, akik az otthon keletkező zöldhulladékukat házilag komposztálják és meg vannak elégedve munkájukkal. A nevezés kapcsán kérjük töltse fel a https://www.facebook.com/hazikomposzt oldalra otthoni komposztjának fotóját és néhány soros leírását – vagy magának a komposztálás valamilyen mozzanatának, de akár a kész komposztra kiültetett növényeket ábrázoló felvételét is megküldheti -, valamint egyéb adatait. Ezekről a megadott facebook oldalon talál bővebb felvilágosítást! A szeptember 20-ig legtöbb szavazatot összegyűjtő komposztgazdák értékes tárgyjutalomban részesülnek! Fődíj egy komposztáláshoz szükséges eszközöket tartalmazó egységcsomag. A házi komposztálás az egyik leghatékonyabb módja az otthon keletkező hulladék megelőzésének. Legyen büszke rá, hogy környezetbarát és ossza meg fotóját! HHG Nonprofit Kft.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az E.ON Áramszolgáltató Zrt. karbantartási munkái miatt 2015. szeptember 8-án, kedden a Polgármesteri Hivatal zárva tart.
Tájékoztatás áramszünetről
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az E.On Áramszolgáltató Zrt. karbantartási munkái miatt 2015. szeptember 7-én és 2015. szeptember 8-án az alábbi utcákban áramszünet lesz.
Gyermekorvos szabadság
Dr. Gál Róza 2015.09.04-én szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Gál Zsuzsa 13.30- 14.00-ig és 15.00 - 16.30 -ig.
Lakásfenntartási támogatás
Lakásfenntartási támogatás kifizetése 2015. szeptember 3-án 10-12 óráig lesz a Téglási Polgármesteri Hivatal Pénztárában ( az udvar felől).
Gyászhír
Megrendülten, mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték, szerették, hogy nyugalmazott munkatársunk KONTRA JUDIT 2015. augusztus 27-én, életének 62. évében türelemmel viselt, hosszú betegség után örökre megpihent. Emléke szívünkben örökké élni fog. A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény dolgozói
Hőségriasztás
Az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. augusztus 29-én 00.00 órától 2015. szeptember 1-jén 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást rendelt el.
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. szeptember 01, 02, 03-án éleslövészet kerül végrehajtásra. A feladatok biztonságos végrehajtása és a balesetek elkerülése érdekében arra kérik a vadásztársaság tagjait, hogy a fenti időpontban a lőtér területén (08/1, 0111, 0112, 0113 hrsz.) és környékén ne tartózkodjanak magánszemélyek és haszonállatok. Továbbá értesítik Önöket, hogy a riasztó rendszer biztonságos működtetése érdekében a lőtér elektromos hálózata folyamatosan feszültség alá van helyezve.
VII.Téglási Gulyásfesztivál
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Téglás minden lakóját, ismerőseit, barátait, elszármazottait és minden kedves érdeklődőt 2015. szeptember 12-én a Városi Mozi udvarán megrendezendő VII. Téglási Gulyásfesztiválra
Körúti Színház
Három előadásból álló bérletsorozatot indítunk a Téglási Városi Moziban, ahol a Körúti Színház vidám, népszerű darabjait mutatjuk be. Az előadások 2015. őszén kezdődnek...
A Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat felhívása
Töltsük meg együtt a téglási rászoruló gyerekek iskolatáskáját 2015. szeptember 12-én a Gulyásfesztiválon!
Gulyásfesztivál : Felhívás főzőversenyre
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja azokat a baráti, családi társaságokat, egyesületeket, civil szervezeteket, csapatokat, akik szeretik a jó ízeket, a jó társaságot, a jó hangulatot, és szívesen megmutatják főzőtudományukat a VII. Gulyásfesztiválon. Nevezni a Polgármesteri Hivatal titkárságán (a 9. és 10. irodában) lehet szeptember 10-éig. A Gulyásfesztivál helyszíne idén is a Városi Mozi udvara lesz.
Szent István Napi Városi Ünnepség
Az esős idő ellenére jó hangulatban zajlott a téglási Szent István Napi rendezvény, melynek helyszíne a város frissen megújult főtere volt.
Fogathajtó verseny
A Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub és Téglás Város Önkormányzata rendezi meg a „C” kategóriás Fogathajtó Verseny Hajdú-Bihar Megyei Döntőjét 2015. augusztus 29-én a téglási városi sportpályán.
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2015. szeptember 06-tól 2015. október 01-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony – (Csop) vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Tájékoztatás
A 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 28/2014. (IX. 24.) NGM rendelet -, és az ehhez kapcsolódó munkáltatói intézkedések alapján tájékoztatom a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal az alábbi napokon zárva lesz, az ügyfélfogadás szünetel:
Megújult a város főtere
A közfoglalkoztatási program segítségével új külsőt kapott a városunk központjában lévő park. Az elkészült díszburkolat, a járdák, a fásítás a közfoglalkoztatásban dolgozók keze munkáját dicsérik, köszönjük nekik és munkavezetőiknek! Az így kialakított tér kiválóan alkalmas a közösségi rendezvények megtartására is, így a holnapi, augusztus 19-i Szent István Napi ünnepség színhelyéül is ez a terület szolgál majd. Bízunk abban, hogy a téglási lakosok örömmel veszik birtokba az új teret,! Közösségünk érdekében kérünk mindenkit, hogy vigyázzon a park tisztaságára és rendjére..
ÉRTESÍTÉS
2015. augusztus 20-án ( csütörtökön) az ünnepre való tekintettel a hulladék elszállítása elmarad. Helyette 2015. augusztus 22-én (szombaton) történik a hulladékszállítás...
Tájékoztatás karbantartási munkálatokról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Nyírségi Ivóvízminőség Javítási Program keretében 2015. augusztus 14-én elkezdődnek a Bököny - Téglás víztorony közötti ivóvz távvezeték Téglás belterületét érintő kivitelezési munkái. Az érintett szakaszok: Fenyves utca, Liget utca, József Attila utca, Pozsár Gyula utca, Vágóhíd utca és az Alkotmány utca egy bizonyos szakasza (a Víztorony környéki rész). A munkálatok előreláthatólag szeptember 10-ig tartanak. A kellemetlenségekért szíves elnézésüket és a munka elvégzéséig türelmüket kérjük.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk kedves könyvtárlátogatóinkat, hogy 2015. augusztus 20-23 - ig a könyvtár zárva tart. Nyitás: 2015. augusztus 24. (hétfő)
Kedves Téglási Lakosok!
A 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 28/2014. (IX. 24.) NGM rendelet -, és az ehhez kapcsolódó munkáltatói intézkedések alapján tájékoztatom a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2015. augusztus 8-án (szombaton) zárva tart.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Értesítjük Önöket, hogy Dr. Gál Róza 2015.08.25-én, 2015.08.27-én és 2015.08.28-án szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Sikula Erika az alábbi időpontokban...
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Silye Mihály 2015. augusztus 8-tól 2015. augusztus 28-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Tóth László az alábbi időpontokban...
a Magyar Védőnők Egyesületének felhívása
Anyatejes táplálás fontossága
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás pályázatot hirdet Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás óvodapedagógus munkakör betöltésére.
Bárczay Anna Városi Óvoda hírei
TÁJÉKOZTATÁS Bárczay Anna Városi Óvoda tájékoztatja a kedves szülőket, hogy hagyományos, ISKOLÁRA HANGOLÓ hetét, az óvoda épületében 2015. augusztus 24-28 között tartja.
Bárczay Anna Városi Óvoda hírei
MEGHÍVÓ!Tisztelt Szülők! 2015. augusztus 27-én csütörtökön 16.30 órától szeretettel hívjuk, és várjuk Önöket Óvodánk Aulájában megrendezésre kerülő 0. szülői értekezletre.
Szünidei Matiné
Kedves Gyerekek! Augusztusban minden szombaton 10:00-12:00 óra között mesefilm vetítést tartunk, melyre mindenkit szeretettel várunk a Téglási Városi Könyvtárban! A belépés díjtalan!
Felhívás
Munkalehetőség megváltozott munkaképességűek számára.
Bárczay Anna Városi Óvoda tájékoztatása
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2015. augusztus 03-tól gyermekeiket saját csoportjukban fogadjuk!
Napelem átadás
AKEOP-4.10.0/N/14-2014-0185 azonosító kódú, Napelemes rendszer telepítése a Téglási Polgármesteri Hivatal épületére c. pályázat zárórendezvényére, ünnepélyes átadására került sor 2015. július 27-én.
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. augusztus 05, 11, 12, 13, 25, 26, 27-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Tájékoztatás Téglás Posta nyitvatartásáról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015. augusztus 18-án (kedden) a Posta nyitvatartása az alábbiak szerint alakul: 08.00-12.00, 12.30-18.00
FELHÍVÁS
Téglás Város Önkormányzata kézművesek, népművészek, iparművészek, őstermelők, kereskedők jelentkezését várja 2015. augusztus 19. délutánjára a város főterén megtartandó Szent István Napi Fafaragó vigasságot kísérő kirakodóvásárhoz. Érdeklődni lehet Tompa Tibor Csabáné és Barna Szilvia szervezőknél az 52/384-312-es telefonszámon vagy a kozmuvelodes@teglas.hu e-mail címen
Legszebb konyhakertek
Megtörtént a legszebb konyhakertek elnevezésű országos verseny első szemlézése Tégláson. A 3 tagú zsűri szebbnél szebb konyha- és fűszerkertekben, gyümölcsösökben járt.
Hőségriasztás meghosszabbítása
Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt 3 fokú hőségriasztást 2015. július 24-én 24.00 óráig meghosszabbítja.
Munkalehetőség!
A Jabil Circuit Magyarország Kft. új kollégákat keres alap- és középfokú iskolai végzettséggel egyaránt...
Tájékoztatás áramszünetről
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015. július 22-én szerdán a település egyes részein áramszünet lesz. Az áramszünet által érintett részek a következők:
VI. Tóalj Fesztivál
A rock jegyében zajlott a VI. Tóalj Fesztivál. 7 remek csapat lépett fel ezen a napon Tégláson: a Chrome Rt, a Soul Circus, a Slack, a Southern Comfort, a Bluesers és a Realmen és az AB/CD. Mindannyian kiváló, igényes rockzenével szórakoztatták a közönséget. A program motorosfelvonulással indult, melyen több mint száz motoros vett részt. A koncerteken kívül sörivó-verseny és tetoválás-szépségverseny színesítette a rendezvényt. A résztvevők és a fellépő zenekarok is olyan jól érezték magukat, hogy a folytatás jövőre garantált!
HŐSÉGRIADÓ!
2015. július 17. 0:00 órától 2015. július 20. 16:00 óráig 3. fokú hőségriasztás van érvényben...
Mezőgazdasági közmunka program
A mezőgazdasági közmunka program keretében hatékonyan zajlik a haszonnövények termesztése. A megtermelt növényeket a Városi Konyha dolgozza fel a bölcsődei, óvodai, iskolai és közétkeztetésre, így a termelés nagy segítséget jelent a a változatos, egészséges ételek elkészítésében.
KÖZLEMÉNY!
2015.07.16-án ( csütörtökön) Tégláson, a Kossuth u. 1-66. számig előreláthatólag 8-14 óráig a vízszolgáltatás szünetel!
(H)angol(j)! Tehetséges tanulók idegen nyelvi fejlesztése
2015. januárjában az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által került meghirdetésre „A tehetséges tanulók/fiatalok számára 30 illetve 60 órás egyéni fejlesztő programok megvalósításának támogatása” elnevezésű, NTP-EFP-14 kódjelű pályázati kiírás. A kiírásra benyújtott (H)angol(j)!- Tehetséges tanulók idegen nyelvi fejlesztése című pályázatunkat az oktatásért felelős miniszter döntése alapján 350 000 Ft támogatásban részesítették.
Téves híresztelés!
Czibere Béla Téglás polgármesterének és Dedéné Novotni Anna a HAJDU Cégcsoport Alelnökének közös nyilatkozata
Gazdára talált!
Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy a kutya chipet kapott és gazdásodott! Németországba kerül gondos gazdákhoz.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015. július 9-én 8.00 órától 11.00 óráig a Kossuth u. 1-61. számig a vízszolgáltatás szünetel.
Háziorvos szabadság
Dr. Tóth László 2015.07.13- tól 2015.07.31-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Barta Károly az alábbi időpontokban...
Kóbor kutyák őrzése
Tisztelt Téglási Lakosok! Az elmúlt időszakban ismét elszaporodtak városunk közterületein a felügyelet nélkül kóborló kutyák, melyek veszélyt jelentenek a lakosságra, különösen a gyermekekre.
Gyermekorvos szabadság
Dr. Gál Róza 2015.07.14- 07.20-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Gál Zsuzsa az alábbi időpontokban...
Hőségriasztás
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan: 2015. július 4-én 00.00 órától 2015. július 8-án 24.00 óráig 3.fokú hőségriasztást rendelt el.
Járda épült a városközpontban
Elkészült a járda a város központjában lévő parkban a közfoglalkoztatás keretében dolgozók által gyártott térkőből. A térkőgyártás folyamatos, melynek segítségével a t hiányzó járdaszakaszokat kívánjuk pótolni a településen.
Ballagás a Városi Bölcsődében
Július 3-án vidám játék, légvár, torta és lufik között búcsúztak a ballagó bölcsisek gondozónőiktől és kis társaiktól. A bölcsőde vezetője és munkatársai egy nagyon kellemes hangulatban eltöltött délelőttel tették emlékezetessé a búcsúzást az óvodába induló 3 évesek számára.
Hajdúsági Ízek Fesztiválja
Sikerrel szerepelt a hajdúszoboszlói „Hajdúsági ízek fesztiválján” a téglási Városi Könyvtár moderntánc-csoportja, a DFDC, valamint felnőtt amatőr színjátszó köre, a Téglási Teátristák.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 30-án, délután a Polgármesteri Hivatal értekezlet miatt ZÁRVA lesz. Megértésüket köszönjük!
Véradás
2015. július 16-án (csütörtök) 8.00-15.00-ig kiszállásos véradás megrendezésére kerül sor.
Kedves Téglási Lakosok!
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése alapján július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, amely munkaszüneti nap.
Kedves Téglási Lakosok!
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B. § -a alapján július 1-je „Semmelweis nap”, mely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap.
Tájékoztató a Képviselő-testület 2015.június 24-ei üléséről
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. június 24-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Értesítés éleslövészetről
Értesítés éleslövészetről Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. július 06, 07, 08, 09-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Felhívás
Ruhabörze a Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál (4243 Téglás, Liget u. 1.)
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 26-án (péntek) Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Gál Zsuzsa
Felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Téglás pályázatot hirdet rajz szakos tanár munkakör betöltésére.
Felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Téglás pályázatot hirdet angol nyelv szakos tanár munkakör betöltésére.
FELHÍVÁS
A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA TAGJAI RÉSZÉRE
MEGHÍVÓ
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja Önt és barátait a 2015.06.27. (szombat) 16 órától megrendezésre kerülő V. Táncgálára...
2. Téglási Házi Ízek Versenye
2. alkalommal rendezte meg Önkormányzatunk a Bárczay Anna Városi Óvodával karöltve a Házi ízek versenyét, melyen édes és sós sütemények valamint dzsemek és lekvárok mérettettek meg.
MEGHÍVÓ
2015. július 2.-5. között kerül megrendezésre a XIX. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál Debrecenben. Az ország legjelentősebb katonazenekari találkozója 1977 óta tölti meg ritmussal és pezsgéssel Debrecen tereit. A kétévente megrendezett fesztiválon – immár majd’ négy évtizede – hazai és külföldi zenekarok, karmesterek mutatják be hangszeres és katonai tudásuk legjavát, látványos zenés felvonulások, térzenék, alaki bemutatók és koncertek keretében. Városszerte felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s megszólalnak a kedvelt dallamok 5 külföldi és 3 hazai együttes tolmácsolásában. A rendezvény megtekintése ingyenes.
MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 24-én (szerda) de. 10:00 órakor tartja soron következő ülését a Városháza Tanácstermében.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 23-án és 2015. június 30-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Szabó Éva az alábbi rendelési időben.
„Ecce Homo”
„Ecce Homo” címmel mutatkozott be a téglási közönség előtt Báthory Attila író, költő, műfordító. A Városi Könyvtárban 2015. június 16-án megrendezett közönség találkozó a 86. Ünnepi Könyvhét helyi, irodalmi eseményeinek sorát zárta.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 22-től július 10-ig Dr. Barta Károly szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Silye Mihály az alábbi rendelés időben.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa pályázatot hirdet Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezető (magasabb vezető) beosztás betöltésére.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélfogadás 2015. június 18-án (csütörtök) szünetel. Legközelebbi ügyfélfogadás 2015. június 25. (csütörtök)
VÉDŐNŐK NAPJA
Az Országgyűlés 20/2015./V.4/ OGY. határozatával 2015. június 13.-át a Magyar Védőnők Napjává nyilvánította.
2. Téglási Házi Ízek Versenye
Téglás Város Önkormányzata és a Bárczay Anna Városi Óvoda ismét meghirdeti a Téglási Házi Ízek Versenyét! Várjuk azoknak a lányoknak, asszonyoknak, nagymamáknak és persze az ügyes férfiaknak a jelentkezését, akik szívesen megmutatnák cukrásztudományukat a téglási közösségnek.
Hőségriasztás
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. június 11-én 12.00 órától 2015. június 15-én 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki.
FIZIKOTERÁPIÁS SZAKRENDELÉS
Dr. Berecz Kornél fizikoterápiás orvos 2015. 06.01-től megkezdte szakrendelését az Egészségház fizikoterápiás rendelőjében. Rendelési idő: hétfői napokon 16:30 - 19:30
TÓALJ FESZTIVÁL
Rockrajongók figyelem! Dübörögni fog a rock az idei Tóalj Fesztiválon! Aki szereti a jó zenét és az igényes hangzást, szeretne egy jót bulizni egy jó csapattal, annak itt a helye!
MEGHÍVÓ
A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tisztelettel hívja Önt, valamint hozzátartozóit, barátait 2015. június 16. (kedd) 16 órától Báthory Attila író, költő, műfordító „ECCE HOMO” című közönségtalálkozójára
„Skótdudás lélekkel…”
A téglási Városi Könyvtár egyedülálló, különleges rendezvénnyel kapcsolódott az idei, 86. Ünnepi Könyvhét országos program-sorozatához.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 9-18-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Pétery Zoltán
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2015. június 22-től 2015. július 05-ig Budapest-Nyugati állomás és Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony – (Csop) vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Tisztelt Ingatlantulajdonosok, Földhasználók!
Az ürömlevelű parlagfű hazánk egyik legveszélyesebb és legagresszívebben terjedő, allergiát kiváltó hatású gyomnövénye.
Tájékoztatás a Képviselő-testület 2015. május 27-ei üléséről
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. május 27-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Meghívó
A Rotary Club Nyíregyháza és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara meghívja Pál Ferenc (Feri Atya) Természetes spiritualitás című előadására.
Városi pedagógusnap
Téglás Város Önkormányzata és a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy 2015. június 1-jén ünnepi műsorra invitálta a téglási pedagógusokat.
Pedagógiai díjak
2015-ben a Képviselő-testület a Pedagógiai díjat Urbin Mihályné óvodapedagógusnak, Veres Rita tanítónőnek és Kissné Lesnyák Beáta tanárnőnek ítélte kimagasló színvonalon végzett pedagógusi tevékenységükért. A díjat a városi pedagógusnapi ünnepségen Czibere Béla polgármester adta át, az ünnepelteket dr. Gál György méltatta. Szívből gratulálunk!
MEGHÍVÓ
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a 86. Ünnepi Könyvhét országos rendezvénysorozat alkalmából szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait ...
Téglási Teátristák vendégszereplése Hajdúhadházon
A Városi Könyvtár színjátszó csoportja, a Téglási Teátristák 2015. május 30-án (szombat) a hajdúhadházi FIKSZ Pont Egyesület Családi Napján vendégszerepeltek. A társulat a „Padlás” című musical előadásából adott elő részleteket és szórakoztatta a gyermek és felnőtt közönséget.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015. június 1-jén (hétfőn) délelőtt fejlesztési munkák miatt a vízszolgáltatásban fennakadás várható (vízhiány, nyomásingadozás). Megértésüket köszönjük!
Értesítés éleslövészetről
Értesítés éleslövészetről Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. június 01, 02, 08, 09, 10, 11, 16, 17, 18-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Gyászhír
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Kissné Szathmári Piroska városunk díszpolgára, az egészségügyi bizottság külső tagja, korábbi önkormányzati képviselő, diplomás szakápoló 2015. május 20-án elhunyt.
„Kockából az élet”
„Kockából az élet” címmel a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Lego-építő versenyt hirdetett óvodás, alsó -, ill. felső tagozatos gyermekek részére.
Tisztelt kutyatartók!
A nyári időszakban egyre több ebtulajdonos viszi sétálni kutyáját utcán, közterületen. Ezekben az esetekben is felhívjuk a tulajdonosok kutyáikra való kiemelt odafigyelését, hiszen az állattartó felelőssége ilyenkor is fokozottan fennáll.
Mesterecset rajzpályázat a Magyar Államkincstárnál
Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet.
Közlemény
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-én (szerda) délelőtt 10 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését...
APÁK-PAPÁK NAPJA A BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODÁBAN
A Bárczay Anna Városi Óvoda 2015. május 21-én Apák-papák napi rendezvényre hívta az édesapákat és nagypapákat. A rendezvény színes, gazdag programokat kínált a gyerekeknek és felnőtteknek. Az apukák és nagypapák valamint gyermekeik és unokáik fergeteges hangulatban tölthették együtt ezt a sok játékot, vidámságot rejtő délutánt az óvoda udvarán.
Felhívás emlőszűrésre
Értesítjük a 45-65 év közötti téglási hölgyeket, hogy számukra 2015. június 26- július 2. között Debrecenben emlőszűrő vizsgálat szerveződik...
Debrecen - Apafa között 2015. június 6-tól 2015. június 8-ig tervezett vágányzár
Tájékoztatás Debrecen - Apafa között 2015. június 6-tól 2015. június 8-ig tervezett vágányzár utastájékoztató...
Lego-építő verseny eredményhírdetés
A Városi Könyvtár szeretettel várja a „Kockából az élet” Lego-építő versenyben résztvevő gyerekeket, és hozzátartozóikat a 2015. május 27. (szerda) 16.00 órától kezdődő ünnepélyes díjkiosztóra, valamint Gyermeknap alkalmából Szentirmai Péter (Peti bohóc) bűvész show-jára Helyszín: Városi Könyvtár (Téglás, Kossuth u. 66.)
Felhívás
Felhívás az ingatlan előtti járdaszakasz, járda melletti zöldsáv és az úttestig terjedő terljes terület tisztántartására...
Gyermekorvos szabadság
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Gál Róza 2015.05.21-én és 22-én szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Sikula Erika...
Háziorvos szabadsága
Tájékoztatjuk Önöket, hgoy Dr. Silye Mihály 2015. május 21- től 29-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Tóth László...
MADARAK ÉS FÁK NAPJA AZ ÓVODÁBAN
Rendhagyó módon, különleges madárkiállítással ünnepelte a Bárczay Anna Városi Óvoda a Madarak és fák napját. A lakosság szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez, s mutatta be féltve őrzött madarait a gyerekeknek, akik most közelről szemlélhették meg a szárnyasokat, s kaphattak betekintést a madárvilág pillanataiba.
LÉLEKSZÍNEK 2.
Ismét nagy érdeklődés övezte ifj. Molnár Gábor Lélekszínek című előadását, melyre a helyi érdeklődőkön kívül a környező településekről is szép számmal érkezett a közönség. Az interaktív, szemléletes, példákkal megfűszerezett előadáson túl lehetőséget kaptak a résztvevők egy kellemes, hasznos beszélgetésre is.
EXIT CIRKUSZ’ 2015 - Kijárat a mindennapokból!
TÉGLÁSON a MOZI UDVARBAN máj. 19 -től – máj. 20- ig
Tájékoztató a 2015. évi Egységes Kérelem benyújtásáról
Módosítás!
Felhívás
Rendvédelmi pályát népszerűsítő tábor hátrányos helyzetű fiatalok számára
Gyermekorvos szabadság
Dr. Gál Róza 2015.05.15-én, 2015.05.27-én és 2015.05.28-án szabadságon lesz...
Honvédelem napja
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár szeretettel híív mindenkit a 2015. május 20-án Debrecenben megrendezendő programjaira.
Meghívó író-olvasó találkozóra
Báthory Attila Téglásról elszármazott író szeretettel vár mindenkit Debrecenben megrendezendő író-olvasó találkozójára.
Fogy az idő az egységes kérelem benyújtására
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai április eleje óta a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket az egységes kérelem (EK) gördülékeny benyújtása érdekében. Az egységes kérelem beadási határideje 2015. május 15.
TAVASZI LOMTALANÍTÁS
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Tavaszi lomtalanítási akció” Tégláson 2015. május 16-án, szombaton történik és ekkor szállítják el a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. járművei a lomnak minősülő hulladékot.
Tájékoztatás
A Hortobágymenti Vízgazdálkodáshoz több visszajelzés is érkezett, hogy a Foldana Kft behajtási folyamat felfüggesztésének ideje alatt a gazdák folyamatosan kapták a fizetési felszólításokat.
VÁROSNAPI KITÜNTETÉSEK
Téglás Város Önkormányzata 2015. május 1-jén, a Város napján kitüntetéseket adományozott azoknak a személyeknek az elismerésére, akik sokat tettek és tesznek városunk fejlődéséért, az itt élő emberekért.
A TRAPP-PARTY FUTÓVERSENY EREDMÉNYEI
Több mint 150-en vettek részt az idei városnapi ünnepség keretében megrendezett futóversenyen. A korábbi években is nagy sikerrel megrendezett Trapp-Party koordinátora Balogh János, azaz Pufi, felvezetői pedig téglási maratoni futók: Nagykéri György és Popovics József voltak. Az eseményt a Decathlon Debreceni Sportáruház támogatta.
24. Városnapi ünnepség Tégláson
Téglás városa május elsején ünnepelte önállóvá válásának 24. évfordulóját, így a majális a településen mindig programokban bővelkedő, színes, látványos, egész napos rendezvény. Így volt ez az idei városnapi ünnepségen is, ahol egy percig sem unatkozhatott a szép számmal megjelent lakosság.
TÉGLÁSRÓL ELSZÁRMAZOTTAK BARÁTI TALÁLKOZÓJA
Téglás Város Önkormányzata 2015. május 1-jén, a Város napján rendezte meg az elszármazottak baráti körének első találkozóját.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szemétszállítással kapcsolatos ügyfélfogadás 2015. május 14-én (csütörtök) szünetel. Legközelebbi ügyfélfogadás: 2015. május 21. (csütörtök)
Értesítés éleslövészeteről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. május 18,19,20,26,27,28,29-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Értesítés
„Olvasd el és add tovább!” A Városi Könyvtár olvasásnépszerűsítő akciójában a résztvevők között az intézmény értékes könyvjutalmakat sorsolt gyermek- illetve felnőtt kategóriában. Idei nyerteseink, Nemes Petra és Hadobás Tibor ajándékaikat személyesen vehetik át a könyvtár nyitvatartási rendjében. Örömmel értesítünk továbbá minden résztvevőt, hogy a 2015-ös évre könyvtárunk ingyen beiratkozási lehetőséget biztosít számukra. Amennyiben valaki már regisztrált olvasónk, nyereménye a dvd-szolgáltatást is tartalmazó pártoló tagság. Szeretettel gratulálunk!
Legszebb konyhakertek
Még lehet jelentkezni a Legszebb konyhakertek versenyre! A határidő: 2015. május 30. Legyen az Ön konyhakertje a legszebb! A téglási forduló nyerteseit értékes jutalomban részesítjük.
Felhívás
Fitz József - könyvdíj 1989 óta kerül kiosztásra a Fitz József-könyvdíj, amelyet a könyvtárak szavazatai alapján ítélnek oda az előző évben megjelent legértékesebbnek, legszebbnek tartott könyveknek.
Barátunk a könyv
Kedves Gyerekek! A debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár Barátunk a könyv címmel megyei olvasónapló pályázatot hirdet alsó és felső tagozatos gyerekek részére...
TRAPP-PARTY
Futócipőt fel! Örömmel értesítjük a futás szerelmeseit, hogy ismét lesz futóverseny a Város Napján, 2015. május 1-jén Pufi közreműködésével. Előnevezni nem szükséges. A nevezés a helyszínen zajlik, ezért kérjük, indulás előtt 20 perccel jelenjetek meg a regisztrációhoz. 7 korcsoport lesz: mini (6 éves korig), midi (1-2.o.) gyermek (3-4.o.), serdülő (11-14 éves korig), junior (15-19 éves korig), felnőtt (20-50 éves korig), senior (50 éves kor fölött). Aki nem szeretne versenyezni, az örömfutásban vehet részt, csak a közös futás élményéért.Ide családokat, szülő-gyerek párosokat is várunk.
Májusfák az Alkotmány utcán
A Hajdúhadházi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai a Május 1 –i városnapi rendezvény alkalmából díszbe öltöztetik az Alkotmány utcán telepített fasort. Vidám színű szalagok fogják májusfává varázsolni a fiatal fákat, ünnepi hangulatot teremtve. Május elseje a fiatalság tavaszi örömünnepe és a májusfa állítás legtöbb esetben az udvarlási szándék bizonyítéka, szerelmi ajándék is.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. április 28-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Szabó Éva Rendelési idő: 9.30-11.00
Felhívás
A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat, az alábbi munkagépeket kínálja bérbeadásra.
Közlemény
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 22-én (szerda) du. 14.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
Véradás
Legközelebbi véradás: 2015. április 27. hétfő 8.00-15.00-ig Helyszín: Ifjúsági Klub (Téglás, Pozsár Gy. u. 36.) A véradásra személyi igazolványát, lakcím-és TAJ-kártyáját kérjük hozza magával!
Madách Színház: MAMMA MIA! Jelentkezési határidő MEGHOSSZABBÍTVA!
A Rotary Club Nyíregyháza jótékonysági céljai megvalósítása érdekében színházi előadásra, egy világsikerű musical megtekintésére invitál minden érdeklődőt, aki ezen keresztül is szeretné támogatni karitatív tevékenységünket! Célunk egy defibrillátor készülék vásárlása valamint állami gondozott és fogyatékkal élő gyermekek számára játszótér kialakítása. Szeretettel várunk mindenkit 2015. október 9-én (péntek), 19 órai kezdettel Budapesten, a Madách Színház: MAMMA MIA! c. előadásának közös megtekintésére! A jegyek rendelése: 2015. április 30-ig a Polgármesteri Hivatalban Juhász Anitánál. Tel.: 52/384-312 Jegyárak: A. kategória 9.900.- Ft B. kategória 8.900.- Ft C. kategória 7.700.- Ft D. kategória 6.700.- Ft E. kategória 5.200.- Ft
Tájékoztatás a könyvtár új nyitva tartásáról
Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2015. május 9-től a Városi Könyvtár szombatonként is várja látogatóit
Nyugattól Keletre Egyesület hírei
Egyesületünk az Erasmus+ programban 4 ifjúsági csereprogramot is nyert. A cserékre külföldi fiatalok érkeznek, ahol megismerhetitek őket, gyakorolhatjátok az angol nyelvet. Mindezt ingyen, teljes ellátás mellett!!! Ne hagyjátok ki! A jókedv és a szórakozás garantált! Már most várjuk jelentkezéseteket! (Tel: 30/790-6192, nyugattolkeletre@gmail.com)
Meghívó
Tisztelt Agrárgazdasági Kamarai Tag! Ezúton tisztelettel meghívjuk a Téglás Települési Agrárágazdasági Bizottságának ülésére.
Keviép Kupa
A verseny célja: • A sakkjáték népszerűsítése • Versenyzési lehetőség biztosítása • Tehetséges gyermekek felkutatása • Sakkbaráti kapcsolatok ápolása
Legszebb konyhakertek 2015
Téglás Város polgármestere-csatlakozva Kovács Szilvia ötletgazda (Karcag) által létrehozott A legszebb konyhakertek-Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, meghirdeti a helyi A legszebb konyhakertek című programot, versenyt...
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata, valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tisztelettel hívja Önt és kedves hozzátartozóit, barátait 2015. április 10. (péntek) 17 órától a Magyar Költészet Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi eseményre.
Felhívás
„Látásvesztés felnőttkorban, gyakori problémák, lehetőségek” címmel tart előadást a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 2015. április 13-án (hétfő) 14 órától a Városi Könyvtárban (Téglás, Kossuth u. 66.). Előadó: Nagy György (Léare hajdúhadházi térségi munkatárs) Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015.04.10-én ( pénteken) Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Sikula Erika 15.00- 16.30 -ig.
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Téglás Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal dolgozói nevében kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk valamennyi téglási lakosnak
Lélekszínek
Óriási érdeklődés övezte Önkormányzatunk legutóbbi rendezvényét.
Téglási Krónika
Megjelent a Téglási Krónika 2015. márciusi száma
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. április 07, 08, 09, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 27, 29-én éleslövészet, április 26-án helikopteres gyakorlat kerül végrehajtásra
Értesítés fogorvos szabadságáról
Értesítjük Önöket, hogy Dr. Szilágyi Zsolt 2015. április 3-tól 10-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Pétery Zoltán
Az V. Bocskai István Lövészdandár hírei
Vay Ádám születésének 358. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség programsorozata Helyszín: Vay Ádám Kiképzőbázis (Hajdúhadház) Ideje: 2015. május 07. 08.00 -13.00
Csatlakozzon Ön is!
Csatlakozzon Ön is városnapi felvonulásunkhoz, melyet a Helyőrségi Zenekar és a Lesz Dance TSE közreműködésével a városközpontból indítunk! Legyen a vidám, zenés felvonulás részese Ön is! Intézmények, cégek részvételi szándékát kérjük előzetesen jelezzék a Polgármesteri Hivatal 9-es vagy 10-es számú irodájában.
MEGHÍVÓ
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja Önöket 2015. május 1-jén a Városi Sporttelepen megrendezendő 24. városnapi ünnepségre.
FELHÍVÁS
Városnapi ünnepségünk délelőttjén vidám, játékos csapatversenyre várjuk az érdeklődő családok, baráti társaságok jelentkezését. (8 fő) Érdeklődni és jelentkezni a 06-20-3618726-os telefonszámon lehet Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsosnál)
Tájékoztatás a Képviselő-testület 2015. március 26-ai üléséről
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. március 26-án tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
A Bárczay Anna Városi Óvoda hírei
A Bárczay Anna Városi Óvoda május 12-én a Madarak és Fák napjának tiszteletére kiállítást szervez az óvoda udvarán.
Ebzárlat és legeltetési tilalom
Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése 2015. március 31-től április 5-ig.
Bárczay Anna Városi Óvoda
„Magunkat ajánljuk” avagy röviden a téglási Bárczay Anna Városi Óvodáról, azoknak a szülőknek, akik még nem találkoztak velünk.
Háziorvos szabadság
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Tóth László 2015.04.01-től 04.10-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Barta Károly...
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2015. április 09-től 2015. június 05-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony – (Csop) vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint.
Hirdetmény az óvodai felvételekről
Téglás Város Önkormányzata tájékoztatja a szülőket a fenntartásában lévő Bárczay Anna Városi Óvodába történő felvételről a hatályos 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerint: A beiratkozás a 2015/2016-os nevelési évre történik. A beiratkozás időpontja 2015. április 28-30. 8.00-14.00 óráig Helye: Bárczay Anna Városi Óvoda, Téglás, Kossuth u. 72/a, óvodavezetői iroda
Értesítés
NAVA-pont lettünk! A NAVA teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum. Mától az összes könyvtári számítógépen...
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel invitál minden érdeklődőt ifj. Molnár Gábor előadására 2015. április 1-jén 17 órára a Városi Galériába...
Értesítés éleslövészetről
2015. április 21,23,29-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
Meghívó
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény az 53. Színházi Világnap alkalmából szeretettel hívja Önt, valamint kedves hozzátartozóit 2015. március 28-án (szombat) 18:00-tól a Téglási Teátristák A padlás című félig mese – félig musical előadására
Közlemény
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 26-án (csütörtök) de. 10.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
A BEK PÁL KERTBARÁTKÖR MEGHÍVÓJA
A Bek Pál Kertbarátkör szeretettel meghívja Téglás város lakosságát és a kertbarátkör tagjait a 2015. 03. 23-án hétfőn 17.00 órai kezdettel megrendezésre kerülő szakmai előadásra. Az előadás témája: Ismerjük meg a jázminpakócát (stevia), a természetes édesítőszert. Előadó: Takácsné Dr. Hájos Mária egyetemi docens, a Debreceni Kertészettudományi Intézettől. Mindenkit szeretettel várunk! Fejszés Imre, a kertbarátkör elnöke
Gyermekorvos szabadság
Dr. Gál Róza 2015.03.27-én szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Gál Zsuzsanna. Rendelési idő: 15.00- 16.30
EBOLTÁS
Értesítem a lakosságot, hogy az ebek veszettség elleni kötelező oltása az alábbi helyeken és időpontokban lesz: 04.08. 8:00 - 9:00 Gázcseretelep 04.09. 8:00 - 9:00 Ady Endre u. sarok 16:00 - 17:00 Gázcseretelep 04.10. 15:00 - 17:00 Volt Bikaház Pótoltás: 04.29. 8:00 - 9:00 Gázcseretelep 04.30. 16:00 - 17:00 Ady Endre u. sarok A 164/2008 (XII. 20) FVM Rendelet értelmében minden 3 hónaposnál idősebb eb oltása kötelező. Az oltás ára féregtelenítéssel együtt 3500,- Ft. Az összeterelt oltás helyszínein csak chippel ellátott kutya oltható be! Az oltási könyvet mindenki hozza magával! Az oltás és chipezés alól szándékosan elvont ebek tulajdonosa ellen szabálysértési eljárás indul. Az ebek tartási helyén is lehetőség van oltásra és chipezésre. Tel.: 06-20-945-58-46 Dr. Kecskés Lajos állatorvos
Közlemény
Tisztelt Téglási Kereskedők! 2015. március 15-én hatályba lépett a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény, amelynek 6. §-a az alábbiakat tartalmazza:
Súlyemelő hírek
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a területi minősítő verseny III. fordulója Biharnagybajomban, mely egyben országos viadal is volt.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az E.ON Áramszolgáltató Zrt karbantartási munkái miatt 2015. március 20-án, pénteken a Polgármesteri Hivatalban áramszünet lesz, ezért az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel, a hivatal zárva tart.
Felhívás
Közúti Közlekedésbiztonsági Akciórogram
Felhívás
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Olvasd el és add tovább! címmel ismét útjára indította olvasás népszerűsítő programját.
VÁROSI NŐNAPI ÜNNEPSÉG
A napsütéses vasárnap délutánon szép számú érdeklődő közönség látogatott el a Városi Moziba 2015. március 8-án a Nőnapi ünnepségre.
HANGBÚJÓCSKA ZENEBÖLCSI
A zenei nevelés kedvező hatással van az érzelmi-, értelmi-, beszéd-, mozgás-, szocializációs, stb. fejlődésre.
Felhívás
A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének munkatársa információs ügyfélfogadást tart 2015. március 18-án 9:00-12:00 a Városi Könyvtárban.
Felhívás
2015. március 19-26. között intézményünk ismét csatlakozik az országos Internet Fiesta című rendezvénysorozathoz.
Tájékoztatás áramszünetről
Településünkön az alábbi napokon és utcákban lesz áramszünet.
MEGHÍVÓ
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Önöket 2015. március 13-án 17.00 órára az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre
KOSZORÚZNI SZÁNDÉKOZÓK FIGYELMÉBE
Kérjük azokat, akik koszorúzni szándékoznak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezendő koszorúzási ünnepségen, szándékukat 2015. március 12-én 12 óráig jelezzék a Polgármesteri Hivatalban Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsosnak. A koszorúzás helyszíne: Református Templomkert, kopjafa Ideje: 2015. március 13. 17:00 óra
Boldog nőnapot kívánunk!
Téglás Város Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának nevében tisztelettel és szeretettel köszöntjük a Hölgyeket nőnap alkalmából! Czibere Béla polgármester, Dr. Gál György jegyző
Nőnapi meghívó
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Önt 2015. március 8-án (vasárnap) 16 órára a Városi Moziba vidám, zenés NŐNAPI ÜNNEPSÉGRE
Nyitott ovi
Kedves leendő Szülők, Gyerekek! Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket és felnőttet NYITOTT ÓVODAI NAPJAINKRA 2015. március 20.-án pénteken, és 2015. március 23.-án hétfőn 09.30 – 12.00 óra között, óvodánk valamennyi csoportjába.
Óvodai nyílt napok
Kedves Szülők! Szeretettel várjuk Önöket, óvodai nyílt napjainkra, 2015. március 16.-án hétfőn és 17.-én kedden csoportjainkba.
MITŐL JÓ AZ ÓVODA?
Szeretettel várjuk a kedves szülőket, nagyszülőket a Bárczay Anna Városi Óvoda Aulájába 2015. március 12-én csütörtökön 16.30 órától SZÜLŐK AKADÉMIÁJA elnevezésű rendezvényünkre.
TÜDŐSZŰRÉS
Szűrés ideje: 2015. március 12-március 25-ig.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Téglás Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására. A pályázat célja: Tevékenységüket Téglás város polgárainak érdekében végző civil szervezetek támogatása.
Tűzgyújtási tilalom
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2015. március 5-től lép hatályba az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. március 6-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata, valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja Önt és kedves barátait „A Nő négyszer” című kiállításra
MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSA
Tisztelt Téglási Lakosok! Önkormányzatunk fontosnak tartja, hogy a megváltozott munkaképességű emberek visszatérhessenek a munka világába. Törekvésünk, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk, melyek segítségével településünkön mindez megvalósítható. Arra kérjük azokat a megváltozott munkaképességű téglási lakosokat, aki szívesen vennének részt a programban, hogy jelezzék szándékukat a Polgármesteri Hivatalban a jegyzőnél vagy a titkárságon. Dr. Gál György jegyző
ELSZÁRMAZOTTAK BARÁTI KÖRÉNEK TALÁLKOZÓJA
ELSZÁRMAZOTTAK BARÁTI KÖRÉNEK TALÁLKOZÓJA „A fecske nem ember, mégis visszavágyik a szülőföldére. Ha nem vágyakozna, nem térne vissza.” (Gárdonyi Géza)
Súlyemelő hírek
Településnk adott otthont a Hajdúszoboszló Gázláng Se rendezésében a XX. Dóró Antal Országos emlékversenynek.
Gallyazási felhívás
Kérjük a tisztlet ingatlantulajdonosokat, - kezelőket és - használókat, hogy ingatlanjaikon gondoskodjanak az áthaladó elektromos légvezetékek biztonsági övezetén belül található növényzet eltávolításáról!
Tájékoztatás
Tájékoztatás áramszünetről
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és az Európai Halászati Alap (EHA) keretében támogatásban részesült ügyfelek monitoring adatszolgáltatási időszaka elkezdődött. Az adatszolgáltatás teljesítésének részletes feltételeiről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) a honlapján a 28/2015. (II.20.) számú és a 29/2015. (II.20.) számú MVH közleményben nyújt tájékoztatást.
Változás az aktív korúak ellátásában
Március elején még az önkormányzatok fizetik ki az arra jogosultaknak a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, valamint a rendszeres szociális segélyt, de azt követően már a járási hivatalok feladata lesz. Mindenki vagy bankszámlára, vagy postai utalással kapja meg járandóságát.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÜGYSEGÉDI SZOLGÁLTATÁSRÓL
2015. március 01-től a Hajdúhadházi Járási Hivatal Téglás városban, az Okmányiroda épületében (4243 Téglás, Kossuth u. 43/A szám alatt) szerdánként, 8.00-16.30 óra között - ahogy a korábbi időszakban – továbbra is ügysegédi szolgáltatást nyújt.
Közlemény
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 27-én (péntek) de. 9.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja rendkívüli ülését.
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. március 03, 04, 05, 06, 09, 11, 12, 13, 16, 17-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2015. március 01-től 2015. április 08-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony – (Csop) vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint.
Hirdetmény
H2O Bár vendéglátóhely zajhatárérték megállapítása
Háziorvosok rendelési idejének változása
Háziorvosok rendelési ideje 2015. március 1-től 2016. február 29-ig
Legszebb konyhakertek 2015
Téglás Város polgármestere-csatlakozva Kovács Szilvia ötletgazda (Karcag) által létrehozott A legszebb konyhakertek-Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, meghirdeti a helyi A legszebb konyhakertek című programot, versenyt
Az V. Bocskai István Lövészdandár hírei
Véget ért az EUFOR 15. váltásának szolgálata
Tájékoztatás
Vasárnapi és ünnepnapi munkavégzés tilalmáról
Bárczay Anna Városi Óvoda hírei
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy óvodánk nyári karbantartása 2015. július 01-31 között lesz. Szükség esetén egy csoportban ügyeletet tartunk! Nyitás: 2015. augusztus 03-án, hétfőn lesz.
T Á J É K O Z T A T Ó
a bírósági ülnökök választásáról
Tájékoztatás a Képviselő-testület 2015. február 12-ei üléséről
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. február 12-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
KÖZLEMÉNY
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12-én (csütörtök) de. 10.30 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szilágyi Zsolt 2015. február 10-től február 26-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Pétery Zoltán
Múzeumi foglalkozás
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény egy új különleges foglalkozást hirdet óvodás csoportok részére „Mesés Múzeum” címmel.
Pályázati felhívás
Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény pályázatot hirdet művelődésszervező munkakör betöltésére.
MÚZEUMI ESTÉK
A Múzeumi esték rendezvénysorozat keretében 2015. február 5-én Szendrei László debreceni történész, író volt a vendégünk.
INFORMÁCIÓS ÜGYFÉLFOGADÁS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA
Tisztelt téglási lakosok! A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének munkatársa információs ügyfélfogadást tart minden hónap 3. hetében szerdán 9:00 12:00 között a Városi Könyvtárban. A fenti időpontban várjuk az egyesület tagjait és mindazokat, akik a tagság iránt érdeklődnek, továbbá kapcsolatban állnak látássérült emberekkel, illetve segíteni szeretnék őket. Nagy György Térségi munkatárs nagy.györgy@latasserultek.hu www.latasserultek.hu
HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYFÉLFOGADÁS
TISZTELT ÜGYFELEK! TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYFÉLFOGADÁS 2015. FEBRUÁR 5-ÉN (CSÜTÖRTÖKÖN) SZÜNETEL. LEGKÖZELEBBI ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ: 2015. FEBRUÁR 12 CSÜTÖRTÖK. TELEFONOS ELÉRHETŐSÉG: NÉMETH BALÁZS 20/215-7284
A Bek Pál Kertbarátkör bor- és pogácsasütő versenye
Az elmúlt hétvége a 37. Bor- és 10. pogácsasütő versennyel ért véget.
Tájékoztató
Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesületének kistérségi csoportjáról
Hirdetmény önkormányzati rendelet kihirdetéséről
Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-ai ülésén alkotott alábbi önkormányzati rendeletét a szervezeti és működési szabályzatának megfelelően kihirdetem. ...
Tájékoztatás a Képviselő-testület 2015. január 28-ai üléséről
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. január 28-án tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Magyar Kultúra Napja
A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén hazafias költészetének legnagyobb remekét, a Himnuszt.
DÍSZPOLGÁRI CÍM ADOMÁNYOZÁSA
A 2015. január 22-ei ünnepi testületi ülés keretében a Képviselő-testület Kissné Szathmári Piroska részére DÍSZPOLGÁRI CÍM elismerést adományozott. Szívből gratulálunk!
KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI DÍJ ADOMÁNYOZÁSA
2015. január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen munkájuk elismeréséül a Képviselő-testület Kulturális és Művészeti Díjat adományozott a a Téglási Teátristák és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és AMI alsó tagozatának munkaközössége részére. Gratulálunk!
Adózási teendők
NAV Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatóságának tájékoztatója
Képviselő-testületi ülés
Tájékoztatás Téglás város Önkormányzat Képviselő-testületének következő üléséről
ÉRTESÍTÉS ÉLESLÖVÉSZETRŐL
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. február 03, 04, 05, 06 és 20-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére.
FELHÍVÁS
Tisztelt téglásiak és kedves volt téglási lakosaink, elszármazottaink! Közeli terveink között szerepel a településről elszármazottak találkozójának megrendezése. A rendezvény célja, hogy hazahívjuk azokat a téglásiakat, akik már nem Tégláson élnek, de kötődnek szülővárosukhoz, s szívesen látogatnának haza, egy baráti találkozóra. Az elszármazottainknak lehetőséget biztosítanánk arra, hogy egy rendezvény keretében találkozzanak egymással és az itt élőkkel, hiszen egyetértünk Tamási Áron gondolataival: „Az ember a szíve mélyén örökké oda való, ahol született.” A kezdeményezés jegyében kérem az elszármazottakat, hogy a mellékelt adatlap kitöltésével segítsék gyűjtőmunkánkat; a város lakosságát pedig arra kérjük, hogy szíveskedjenek felhívásunkat téglásról elszármazott ismerőseik részére továbbítani! A kitöltött adatlapokat elektronikusan a kozmuvelodes@teglas.hu címre vagy nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal, 4243 Téglás, Kossuth u. 61. szám alá várjuk.
Tájékoztatás adatszolgáltatásról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Téglás településen, a KSH elnöke által 2015. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. Az összeírási munkát a Statek KFT igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A mintavétel reprezentatív, vagyis a címek kijelölését véletlenszerűen hajtják végre. A válaszadás nem kötelező. Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek. Az adatokat kezelése bizalmasan zajlik. ...
Magyar Kultúra Napja
Téglás Város Önkormányzata valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tisztelettel meghívja Önt és hozzátartozóit 2015. január 22. (csütörtök) 17 órára a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett városi ünnepségre
Tájékoztatás saját tulajdonú pálinkafőző berendezések adózásáról
A NAV közleménye szerint fontos változás, hogy január 1-jétől a magánfőzők a desztillálóberendezés feletti tulajdonszerzést az azt követő 15 napon belül kötelesek bejelenteni a lakóhelyük szerinti önkormányzatnál, emiatt a korábban beszerzett desztillálóberendezések esetében január 15. a határidő.
Kiszállásos véradás
2015. január 19-én (hétfőn) 08:00- 15:00-ig az Ifjúsági házban ( Téglás, Pozsár Gyula u. 36 ) kiszállásos véradás megrendezésére kerül sor.
„Hangbújócska”
Kedves kisgyermekes szülők és kismamák! Zenebölcsi indult Tégláson babáknak, kisgyerekeknek és szüleiknek.
Gyermekorvos szabadsága
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Gál Róza az alábbi időpontokban szabadságon lesz: 2015. 01. 06-án(kedd), 01.13-án(kedd), 01. 16-án(péntek), 01.20-án(kedd) és 01. 27-én(kedd).
Boldog új évet!
Városunk minden lakosának és minden kedves olvasónknak egészségben, sikerekben gazdag, békés, boldog új esztendőt kívánunk!
Lakossági tájékoztató
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015. január 1-től a SCONTO MORTE KFT. üzemelteti a Téglási Köztemetőt és látja el a temetkezési szolgáltatásokat.
HIRDETMÉNY
Újfehértó, Vasvári P. u. 15. sz. alatti H2O Bár nevű vendéglátóhely zajhatárérték megállapítása
Tájékoztatás év végi munkarendről
A POLGÁRMESTERI HIVATAL TÁJÉKOZTATJA A LAKOSSÁGOT, HOGY AZ ÉV VÉGI ÜNNEPNAPOKRA TEKINTETTEL NYITVATARTÁSA ÉS ÜGYFÉLFOGADÁSA AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZIK:
Boldog karácsonyt!
Téglás minden lakosának békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!
Karácsonyi ajándékcsomag
Az Önkormányzat ebben az évben is ajándékcsomagot juttatott el azon téglási lakosok számára, akik 2014. december 31-éig betöltik a 70. életévüket. Idén 522 fő részesült ajándékcsomagban, melyet örömmel fogadtak a megajándékozottak. Boldog karácsonyt kívánunk!
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. december 22-én tartotta soron következő ülését.
Téglási Ezüstcsengő és Advent
December 19-én folytatódott a Téglási Ezüstcsengő és Advent elnevezésű programsorozat. A város vezetői, képviselői a település lakóinak szánt üzenetükben mindannyian kiemelték, hogy a drága ajándékoknál sokkal értékesebb az egymásra figyelés, a szeretet, a törődés, az empátia.
Pályázati Felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Hulladékgazdálkodás ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélfogadás 2014. december 18-án ( csütörtök) szünetel. Telefonos elérhetőség: Németh Balázs 06-20-2157-284
Háziorvos szabadság
Dr. Barta Károly 2014. december 22-től 23-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Tóth László
Háziorvos szabadság
Dr. Silye Mihály 2014. december 29-től 31-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Barta Károly
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 22-én (hétfő) de. 10.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
Megérte szavazni Téglásra!
A Raiffeisen Bank Zrt. a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal együttműködve Raiffeisen Mindenki ebédel 2014 Tél címmel pályázatot írt ki. Településünkön az Önök szavazatainak köszönhetően 30 rászoruló gyereknek 2014. december 16-tól hat hónapon keresztül egészen 2015. június 16-ig minden hétvégére a téli és tavaszi szünet minden napjára sikerült élelmiszer csomagot biztosítani. Köszönjük azoknak, akik a Facebookon szavazatukkal segítettek!
Kézműves foglalkozás
A városi Ezüstcsengő és Advent délutánján, a szabadtéri programok mellett nagy népszerűségnek örvendtek a könyvtár kézműves foglalkozásai.
Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében nyújtott támogatások összesített adatai
TÉGLÁSI EZÜSTCSENGŐ ÉS ADVENT
Az Ezüstcsengő rendezvény hagyományát folytatva idén a város központjában rendezzük meg adventi programunkat,melyet idén két naposra terveztünk. December 13-án és december 19-én is várjuk Önöket. Elhoztuk városunkba a karácsonyi vásárok hangulatát, finom illatokkal, ízletes falatokkal, hangulatos zenével. Mindezek mellett változatos színpadi rendezvények várták azokat, akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel. Köszönjük, hogy eljöttek, s várjuk Önöket december 19-én is.
KARÁCSONYI AJÁNDÉKCSOMAG
Tájékoztatjuk azokat a téglási lakosokat, akik 2014. december 31-ig betöltik 70. életévüket, karácsonyi ajándékcsomagban részesülnek. Az ajándékcsomagok átvehetők személyesen, vagy meghatalmazott által: 2014. december 16-án (kedd) 9.00-15.00 óráig 2014. december 17-én (szerda) 9.00 -15.00 óráig 2014. december 18-án (csütörtök) 9.00 -15.00 óráig a polgármesteri hivatalban.
Zenebölcsi
A zenebölcsi heti foglalkozása december 13-án, szombaton 10 órától lesz a könyvtárban!
KIADÓ
Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete 2015. január 01-től határozatlan időre bérbe adja az alábbi, Téglás Város Önkormányzat tulajdonát képező 180 m2 alapterületű épületrészt:
Rendkívüli testületi ülés
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 9-én (péntek) de. 8.30 órakor rendkívüli zárt ülést tart.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. december 12-én, december 13-án, december 18-án, december 19-én, december 22-én és december 23-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Tisztelt Téglási Lakosok!
Az elmúlt időszakban ismét elszaporodtak városunk közterületein a felügyelet nélkül kóborló kutyák, melyek veszélyt jelentenek a lakosságra, különösen a gyermekekre.
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás
pályázatot hirdet pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére.
A padlás
Egy év telt el a Városi Könyvtár felnőtt amatőr színjátszó körének legutóbbi bemutató előadása óta, és a Téglási Teátristák csapata ismét fantasztikus színházi produkcióval kápráztatta el közönségét.
Lakossági tájékoztató
Lakossági tájékoztató-Hepatitis A
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. december 14-től 2015. február 28-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony - (Csop) vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint.
A Bárczay Anna Városi Óvoda 2014-ben is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési héthez.
A Bárczay Anna Városi Óvoda 2014-ben is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési héthez. 2014. november 24-28 között. Célul tűzte ki az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést.
TÁJÉKOZTATÁS
Szelektív szállítási időpontokról 2015.
Tájékoztatás
Rendkívüli téli időjárás, erős havazás. Erős téli lehűlés, intenzív havazás idejében jelezhető, ezért megfelelő előrelátással fel lehet rá készülni.
A MIKULÁS KUCKÓJA
Kedves szülők, hozzátartozók! Új kezdeményezésként Mikulás Házban várja a gyermekeket a Mikulás, 2014. december 05-én 16.00-19.00 óra között Tégláson, a Polgármesteri Hivatal Falugazdász helyiségében. A gyermekeiknek szánt ajándékaikat, csomagjaikat, 2014. december 01-04. között a Bárczay Anna Városi Óvoda Napocska csoportjába névvel ellátva vihetik be.
ÉRTESÍTÉS FALUGAZDÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁS ELMARADÁSÁRÓL
Tájékoztatom az Ügyfeleket, hogy 2014. dec. 5-én Önkormányzati Rendezvény miatt Elek Sándor falugazdász ügyfélfogadása szünetel Tégláson. Sürgős ügyek intézése esetén Hajdúhadházon (Dr. Földi János u. 4. - régi rendőrség épülete) elérhető vagyok. Takács Erzsébet falugazdász
KÖZLEMÉNY
Téglás Város Polgármestere tájékoztatja a lakosságot, hogy az Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 9-én (kedden) 17 órától a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Úttörő u. 15. sz. épületében KÖZMEGHALLGATÁST TART. Az érdeklődő polgárok tájékoztatót hallgathatnak meg: Az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról, a 2014. évi költségvetés várható alakulásáról és az előttünk álló feladatokról. Mindenkit szeretettel várunk! Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete nevében: Czibere Béla polgármester
Gyermekorvos szabadság
Dr. Gál Róza 2014.12.02-án (kedd) és 2014.12.09-én (kedd) szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Gál Zsuzsa Rendelési idő: 9.30-11.00 Tanácsadás: 11.00 - 11.30
MEGHÍVÓ
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel hívja Önt, valamint kedves hozzátartozóit a Téglási Teátristák A padlás című félig mese – félig musical előadására
RINGATÓ
Nagy érdeklődés kísérte a Könyvtárban megrendezésre kerülő „Ringató” zenebölcsi első foglalkozását.
„OLVASNI JÓ!”
A Városi Könyvtár idén 11. alkalommal hirdette meg „Olvasni jó!” címmel irodalmi pályázatát az alsó tagozat 3. és 4. osztályos tanulói számára.
TÁJÉKOZTATÓ A 2014. NOVEMBER 27-ÉN MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 27-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
RENDHAGYÓ GRAFIKA ÓRA ÉS TÁRLATLÁTOGATÁS A VÁROSI GALÉRIÁBAN
Ritka pillanatoknak lehettek részesei az érdeklődők a Városi Galériában 2014. november 24-én. A látogatók személyesen találkozhattak Gonda Zoltán festő- és garfikusművésszel, akinek Városunknak adományozott alkotásaiból jött létre nemrégiben a művész állandó kiállítása.
MEGHÍVÓ
A Téglási Református Egyházközség szeretettel hívja és várja 2014 november 30-án, Advent első vasárnapján a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi istentiszteletre
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27-én (csütörtök) de. 10.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja ülését.
HELYI ÉRTÉKTÁR MŰHELYMUNKA
November 19-én Helyi értéktár műhelymunkán vettünk részt Hajdúhadházon. A találkozón, melynek célja a helyi értékek felkutatása és feltárása, a környező települések vezetői és közművelődési szakemberei voltak jelen. Téglási mozaik című prezentációnkban mutattuk be városunk számos néprajzi, építészeti, ipari, természeti és kulturkincsét (a Degenfeld Kastélyt, a Református Templomot, a Hajdu Zrt-t, a Gulyásfesztivált, a Téglási Teátristákat, a helyi íjászkört stb.) . Helyi értéktárunk számbavétele folyamatos, így ezúton kérjük a lakosság segítségét ezek felkutatásában. Szívesen vesszük véleményüket, ötleteiket a sajátosan téglási jellegű tárgyak, népszokások, ételek, ipari vagy építészeti alkotások stb. összegyűjtésében.
TÁJÉKOZTATÓ
a lakásfenntartási támogatás várható változásairól
FELHÍVÁS
RINGATÓ AVAGY ZENEBÖLCSI MÁSKÉPP (Kisgyermekkori zenei nevelés 0-3 éves korig kodályi elvek alapján)
MEGHÍVÓ
Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket 2014. november 24-én 16 órára a GONDA ZOLTÁN GALÉRIÁBA rendhagyó tárlatvezetésre, amelynek keretében Gonda Zoltán festőművész vezeti végig a látogatókat a kiállítótérben (A galéria a Pozsár Gy. u. 3. sz. alatt, a Helytörténeti Kiállítóterem mellett található)
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. december 2-án, 3-án és 4-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Bemutatkozik Téglás Város új jegyzője
Téglás Város jegyzője 2014. november 17-től Dr. Gál György
MEGHÍVÓ FIATAL GAZDA INFORMÁCIÓS BÖRZÉRE
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Hajdú-Bihar Megyei Információs Pont tisztelettel hívja a gazdálkodókat 2014. november 20-án 9 órára Balmazújvárosra, a Semsey Kastélyba a Családi gazdaságok az agrárpolitika fókuszában Fiatal Gazda Információs Börzére
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szilágyi Zsolt fogorvos 2014. november 18-tól december 2-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Pétery Zoltán.
Tájékoztatás gyermekvédelmi kedvezményről
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény természetbeni támogatás Erzsébet utalványban való kifizetése 2014. november 26-án (szerdán) 09.00 - 12.00 ill. 13.00-14.00 óráig történik a Városellátó Szervezetben (Liget utca 1.)
NYELVI LEKTOR AZ ISKOLÁBAN
2014. november 12-én megérkezett városunkba a Stanton család, akik ebben a tanévben segítik iskolánkban az idegen nyelv oktatását. Rebecca Stanton részt vesz a két tanítási nyelvű programmal működő 1.a osztály angol nyelvi készségeinek fejlesztésében és a 7. 8. évfolyamos tanulók nyelvvizsgára történő felkészítésében. A család minden tagja szívesen bekapcsolódik az iskola által szervezett programokba.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. november 21. és 2014. november 25. között Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
FELHÍVÁS
„Olvasni jó!” - Irodalmi feladatlap
„Szemnek, léleknek”
„Szemnek, léleknek” címmel Sárga Antalné gobelin készítő munkáiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben.
Falugazdász ügyfélfogadás
Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a falugazdász ügyfélfogadás mai nap (2014.11.11) továbbképzés miatt szünetel. Legközelebbi ügyfélfogadás 2014.11.14-én pénteken lesz.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. november 11-én (kedd), november 14-én (péntek) és november 18-án (kedd) Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Rendelési idő és helyettesítési rend:
VÁROSI GALÉRIA LÁTOGATHATÓSÁGA
2014. október 6-án ünnepélyes keretek között került átadásra a téglási Városi Galéria, mely Gonda Zoltán debreceni festő- és grafikusművész alkotásait mutatja be. A művész 12 grafikai művét és 23 festményét ajándékozta a településnek állandó kiállítás céljából. A tárlat jelenleg előzetes időpont-egyeztetés után látogatható, egyéneknek, csoportoknak egyaránt! Érdeklődni Tompa Tiborné közművelődési főtanácsosnál lehet a Polgármesteri Hivatalban, vagy a 06-20-361-8726-as telefonszámon.
Vállalkozások számára pályázati felhívás
FIATALBARÁT DÍJ 2014 Az Év Fiatalbarát Önkormányzata Pályázat Az Év Fiatalbarát Vállalata Pályázat
KÉZMŰVESEK, VÁSÁROZÓK FIGYELMÉBE!
TISZTELT KÉZMŰVESEK, VÁSÁROZÓK, KERESKEDŐK! HÍVJUK ÉS VÁRJUK ÖNÖKET TÉGLÁSI ADVENTI VÁSÁRUNKRA, MELY A VÁROS FŐTERÉN KERÜL MEGRENDEZÉSRE, 2014.DECEMBER 13-ÁN(SZOMBATON)ÉS 19-ÉN(PÉNTEKEN) 13.00-19.00 ÓRÁIG JELENTKEZNI LEHET: Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsosnál emailben: kozmuvelodes@teglas.hu telefonon: 06-20-3618726
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. november 14-től 2014. december 13-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. november 27-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉS
Önkormányzatunk Czibere Béla polgármester vezetésével mindenszentek és halottak napja alkalmából koszorút helyezett el a város életében meghatározó szerepet betöltött elhunyt személyiségei sírjánál. Elhelyeztük az emlékezés koszorúit Csobán József, néhai polgármester, a képviselőtestület elhunyt tagjai, Téglás díszpolgárai és egykori kollégák sírjánál. Évek óta hagyomány Tégláson az is, hogy az önkormányzat ingyenes autóbuszjáratokat szervez a lakosság számára az ünnepi temetőlátogatások megkönnyítése érdekében.
KÖSZÖNJÜK
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tájékoztatja mindazokat, akik fotóikkal, emléktárgyaikkal hozzájárultak az „A mi gyárunk ” című kiállítás megvalósításához, hogy november 4-től a személyes tulajdonban lévő anyagokat intézményünk köszönettel visszaszolgáltatja. Átvehető: a könyvtár nyitvatartási rendjében
AUTÓBUSZOS KONCERTLÁTOGATÁS
Téglás Város Önkormányzata autóbuszos koncertlátogatást tervez a Csík Zenekar debreceni lemezbemutató koncertjére 2014. november 26-ára. A koncertről részleteket itt találnak: http://www.kolcseykozpont.hu/amit-szivedbe-rejtesz-cikk Megfelelő számú jelentkezés esetén tudjuk meszervezni a programot, ezért kérjük, mielőbb jelezzék jegyigényüket Tompa Tiborné közművelődési főtanácsosnak a Polgármesteri Hivatal 9. sz. irodájában.
ELEKTROMOS LOMTALANÍTÁS
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „ Őszi Lomtalanítási akció” keretén belül Tégláson a Városi Mozi melletti területen (Kossuth u. 63.) 2014. november 14-én, pénteken 09-15 óráig történik az elektromos hulladékok gyűjtése és elszállítása! Az ingatlanon összegyűlt, feleslegessé vált, elektromos berendezések, melyekben fémtartozékok is vannak pl.: hűtők, centrifugák, mosógépek, gáztűzhelyek, rezsók, mikrohullámú sütők, televíziók, számítógépek, monitorok…stb. kizárólag a meghirdetett helyen és időpontban térítésmentesen leadhatóak. Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
MEGHÍVÓ
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja Önt és kedves barátait 2014. november 7-én (péntek) 17 órától Sárga Antalné gobelin készítő „Szemnek, léleknek” című kiállítására
FELHÍVÁS
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény versenyt hirdet ünnepi ételek receptjeiből.
Értesítés
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát, hogy a Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás 2014. tavaszi információs hírlevelében és a HHG Nonprofit Kft. honlapján tévesen jelent meg a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényzetek 2014. november 28-ai, pénteki napon történő ürítése.
Véradás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. október 31-én pénteken 8.00-15.00 óráig kiszállásos véradásra kerül sor.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére
TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. OKTÓBER 27-EI ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL
Az alakuló ülés kezdetén a jelenlévők elénekelték a Himnuszt, majd a helyi általános iskolások tanulóinak színvonalas műsora következett, melyben Sajó Sándor versének elhangzása után az iskola néptánc-csoportjának tagjai bizonyították bemutatójukkal, hogy mennyire igazak a költemény szavai „Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség” Petőházi Gabriella, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket a választás eredményéről, majd sor került a polgármester és az önkormányzati képviselők eskütételére.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás pályázatot hirdet pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére.
HALOTTAK NAPI BUSZJÁRAT
Értesítjük a lakosságot, hogy 2014. november 1-jén az alábbi menetrend szerint közlekedik a HALOTTAK NAPI AUTÓBUSZJÁRAT: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 órakor Téglás Böszörményi-Kossuth u. saroktól indul, és megáll Új utca sarok, Gázcseretelep, Főtér, Temető u., Temető. 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 órakor indul a visszafelé, és megáll a fent leírt megállókban. AZ AUTÓBUSZJÁRAT INGYENES! Téglás Város Önkormányzata
Az `56-os forradalomra emlékeztünk
Városi ünnepségünket délelőtt a református templomkertben koszorúzással nyitottuk, majd a Városi Moziban folytattuk a megemlékezést.
Alakuló ülés
Szeretettel hívjuk és várjuk Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének alakuló ülésére 2014. október 27-én (hétfő) du. 14.30 órakor a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Úttörő utcai ebédlőjébe. (4243 Téglás, Úttörő utca 15. sz.)
MEGHÍVÓ
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Önt és kedves hozzátartozóját 2014. október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségre...
Értesítés éleslövészetről
2014. november 11,12,13,14 és 18-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Továbbra is várjuk a jelentkezőket
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 79/2014. (IX.10) határozata alapján Téglás Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.
ÉRTESÍTÉS
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2014. október 23-án (csütörtökön) a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel elmarad!
KOSZORÚZNI SZÁNDÉKOZÓK FIGYELMÉBE!
Kérjük, hogy a 2014. október 23-án 10.30 órakor a Református Templomkertben zajló ünnepi megemlékezésen történő koszorúzási szándékukat 2014. október 22-én 12 óráig jelezzék a Polgármesteri Hivatalban Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsosnak.
HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGI ÜLÉS : MEGBÍZÓLEVELEK ÁTADÁSA
A 2014. október 12-ei önkormányzati választások eredményének jogerőssé válása után ma délelőtt a Polgármesteri Hivatal tanácstermében került sor a polgármester és a képviselőtestület tagjai számára a hivatalos megbízólevelek átadására.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. október 18-tól október 31-ig Dr. Silye Mihály szabadságon lesz.
Gyermekorvos szabadság
Tájékoztatom Önöket, hogy Dr. Gál Róza 2014.10.14-én és 2014.10.17- 2014.10.21-ig szabadságon lesz.
2014. OKTÓBER 12-I ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK : KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA
A 2014. október 12-i önkormányzati választások eredménye Képviselőtestületi választás
2014. OKTÓBER 12-I ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK : POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA
A 2014. október 12-i választások : Polgármester-választás
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Négy ország fiataljai Tégláson
Október 4. és 11. között az Erasmus+ Program keretében spanyol, bolgár, lett és magyar fiatalokat lát vendégül a Nyugattól Keletre Egyesülettel együttműködve a Téglási Önkormányzat. A program célja, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat, és felhívják kortársaik figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás miként járul hozzá egészségi állapotuk javításához.
Galéria avató és emlékezés
Október 6-án nagy érdeklődés kísérte Téglás Városi Galériájának átadó-avató ünnepségét. Varga Miklós művésztanár hegedű szólója után Dánielfy Zsolt a Csokonai Színház művésze köszöntötte a megjelenteket és a művészetről, az életről, az emberségről idézett gondolatokat.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélfogadás 2014. október 9-én (csütörtök) szünetel.
Felhívás
A Helytörténeti Kiállítóterem újra a régi nyitvatartás szerint várja látogatóit
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Területi iroda pályázatot hirdet jogi tanácsadó munkakör betöltésére.
Almatermelők figyelmébe!
A Mozi udvarán díjmentes terület használattal étkezési alma értékesítésére biztosítunk lehetőséget
FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. október 12-től 2014. november 05-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint
Pályázati felhívás
Téglási Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Jegyző munkakör betöltésére.
Itthon vagy - Magyarország, szeretlek!
Téglás Város Önkormányzata, valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény idén is csatlakozott az „Itthon vagy-Magyarország, szeretlek” című országos programsorozathoz
A MI GYÁRUNK
2014. szeptember 25-én a Városi Könyvtárban került sor A mi gyárunk - Emlékeink a Hajdúsági Iparművek életéből -című fotókiállítás megnyitó ünnepségére
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 79/2014. (IX.10) határozata alapján Téglás Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.
Értesítés éleslövészetről
Értesítés éleslövészetről Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. október 01, 02, 03-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatot hirdet pszichológus/családgondozó munkakör betöltésére.
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT : A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK!
Téglás Város Önkormányzata idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét eseménysorozatához. A rendezvény szervezőjeként a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény változatos programokat kínált a település lakosságának.
VI. Téglási Gulyás Fesztivál
Téglás Város Önkormányzata hatodik alkalommal szervezte meg a Gulyás Fesztivált.
FELHÍVÁS KÉPZŐMŰVÉSZEKNEK
Hajdú-Bihar megye képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje az 1950-es évek óta minden évben megrendezésre kerülő Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat, amelyet idén a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája és a Debreceni Művelődési Központ 2014. október 1-24. között rendez meg Debrecenben, a Belvárosi Galériában (Debrecen, Kossuth u.1.)
Nemzetközi ifjúsági csereprogram
A Nyugattól Keletre Egyesület 2014. október 4. - október 11. között valósítja meg nemzetközi ifjúsági csereprogramját Tégláson.
Falugazdász tájékoztató
2014. szeptember 25-én (csütörtökön) 14 órától tájékoztatást tartok a téglási gazdálkodók részére az aktualitásokról. Helyszín: Ifjúsági Ház
Tájékoztató
A Helyi Választási Bizottság tájékoztatja a lakosságot, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi választásának szavazólapjait jóváhagyta.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. szeptember 10-én tartotta a ciklus utolsó soron következő ülését.
„Magyar értékek, hungarikumok”
címmel 2014. szeptember 5.-e délutánján a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben újabb kiállítás nyitotta meg kapuit...
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása 2014. szeptember 9-én (kedden) szünetel.
Tájékoztató
A Helyi Választási Iroda és a Helyi Választási Bizottság elérhetőségei
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. október 10-én Dr. Tóth László szabadságon lesz.
Tájékoztató
A Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására Téglás városban az önkormányzati képviselő-választás szavazólapján a jelöltek sorrendjét megállapította.
Tájékoztató
A Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására Téglás városban a polgármester-választás szavazólapján a jelöltek sorrendjét megállapította.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. szeptember 15.-2014. szeptember 23-ig Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása értekezlet miatt 2014. október 7-én (kedden) szünetel.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. szeptember 30-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 10-én (szerda) de. 10.00 órakor a Városháza hivatalos helyiségében tartja soron következő ülését.
Felhívás
VI. Téglási Gulyás Fesztivál főzőverseny
Őszi lomtalanítás
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az Őszi lomtalanítási akció Tégláson 2014. október 11-én, szombaton történik és ekkor szállítják el a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. járművei a lomnak minősülő hulladékot.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja Önt városi ünnepség sorozatra 2014. október 6-ra.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. szeptember 02-03-04-05-08-09-10 és 11-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Városi ünnepség
Téglás Város Önkormányzata augusztus 19-én tartotta városi ünnepségét az államalapítás emlékére a városi moziban.
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete pályázatot hirdet Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete Konyha konyhalány munkakör betöltésére
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete pályázatot hirdet Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete Konyha gazdasági ügyintéző munkakör betöltésére.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. augusztus 26-tól 2014. szeptember 05-ig Szolnok - Kaba állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Lakossági tájékoztató
Az Európai Bizottság C(2012) 3686 számú határozata (a továbbiakban: határozat) alapján Magyarországnak évente jelentést kell küldenie az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló 98/83/EK tanácsi irányelvnek (a továbbiakban: irányelvnek) való megfelelésről az Európai Bizottság részére.
Tájékoztatás fogorvos szabadságról
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. augusztus 18 és szeptember 15. között Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz.
Meghívó
Meghívó Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Önt és kedves hozzátartozóját a 2014. szeptember 13-án megrendezésre kerülő VI. Téglási Gulyás Fesztiválra. Helyszín: Városi Mozi udvara (Téglás, Kossuth u. 63.)
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat székhely pszichológus/családgondozó munkakör betöltésére.
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. augusztus 21-től 2014. augusztus 25-ig Szolnok - Kaba állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
TÁJÉKOZTATÓ
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására Téglás városban nyilvántartásba vett képviselőjelöltekről, polgármesterjelöltekről
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. augusztus 11. és szeptember 8. között Dr. Barta Károly szabadságon lesz.
Tájékoztatás
Tájékoztatom a leendő óvodások szüleit, hogy az óvodában a 0. szülői értekezlet időpontja: 2014. augusztus 25. 16.30 óra Helye: Bárczay Anna Városi Óvoda 4243 Téglás, Kossuth u. 72/a Aula
TÁNCGÁLA
Teltházas bemutató a Városi Moziban. Házigazda a DFDC és a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény ...
Tájékoztató
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására Téglás városban nyilvántartásba vett képviselőjelöltekről, polgármesterjelöltekről
Bárczay Anna Városi Óvoda pályázati felhívása
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás 1 fő óvodapedagógus munkakör betöltésére.
HIRDETMÉNY
MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK ÁLTALÁNOS VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. OKTÓBER 12.
FELHÍVÁS
A téglási Városi Könyvtár a korábbi évekhez hasonlóan ismét olyan kiállítás megrendezését tervezi, amelynek anyagát lakossági gyűjtésből állítja össze. Ezúttal a város életében kiemelkedő szerepet játszó Hajdúsági Iparművekkel kapcsolatos tárlat összeállításához kérjük az Önök segítségét.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja Önt és kedves hozzátartozóját „Városok közötti hagyományőrző íjászversenyre és hagyományőrző családi napra” 2014. augusztus 30-án a Városi Sportpályára (Stadion u. 4.)
V. Téglási Tóalj Fesztivál
Ötödik alkalommal rendeztük meg a Tóalj zenei Fesztivált, melyre idén is sokan voltak kiváncsiak.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. augusztus 18-augusztus 22-ig Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS A KÖNYVTÁRBAN
A nyári vakáció alatt minden kedden 9-11 óráig kézműves foglalkozásra várjuk az érdeklődő gyerekeket.
INFORMATIKA TANFOLYAM A KÖNYVTÁRBAN
Újabb alapfokú informatikai tanfolyam indul a könyvtárban, megfelelő számú jelentkező esetén már augusztusban. A képzés 30 órás, heti 2*2 óra, költsége: 1300,- Ft. Abszolút kezdőket várunk!
Fogathajtó verseny
Fogathajtó és Hajdú-Bihar Megyei Döntő C kategóriás versenyt rendeztek augusztus 23-án a városi sportpályán.
V. Tóalj Fesztivál
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja és várja településünk minden korosztályú lakosát
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. augusztus 1-15-ig Dr. Pétery Zoltán szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Szilágyi Zsolt a saját rendelési idejében.
Testvérvárosi látogatás
Városunk delegációja július 12-15 között részt vett a német testvérvárosunk Affalterbach 42 Strassenfest rendezvény sorozatán. Átadtuk Steffen Döttinger polgármester úrnak a május elsején odaítélt „Téglás Városért” kitüntető címet és Krista Priesternek a „Téglásért Díszoklevelet”.
Lengyel jutalomtábor 2014
Iskolánk 14 tanulója 4 pedagógus kíséretével Ludwinban jutalomtáborozáson vett részt 2014. július 14-19 között.A testvérvárosban nagy szeretettel és sok programmal vártak bennünket.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. augusztus 6, 13, 14-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Súlyemelő hírek
Keményen dolgoztak a tárcsákkal a Téglásiak, így 3 aranyéremmel tértek haza.
Hirdetmény
jelöltállításhoz szükséges ajánlások számának megállapítása
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja településünk valamennyi polgárát a magyar államalapítás és Szent István király tiszteletére rendezett városi ünnepségre 2014. augusztus 19-én (kedden) 18.00 órára a Városi Moziba.
Hőségriasztás
Tájékoztatom a lakosságot, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2014. 07. 18-án 00.00 órától, 2014. 07. 20-án 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki.
Állampapír befektetések a Magyar Államkincstárban
Sajtóközlemény
Iskolára hangoló hét
A Bárczay Anna Városi Óvodában, 2014. augusztus 25 – 29 között lesz a már hagyományos iskolára hangoló hét. Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat.
FELHÍVÁS
Fotópályázat: A nagy háború hőseinek emlékezete Hajdú-Biharban ....
Baptista angol nyelvi tábor a téglási iskolában
Nagy sikerrel zárult a téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában megrendezett Baptista angol nyelvi tábor, melyre az idén 59 tanuló jelentkezett, akiket négy amerikai tanár oktatott.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatot hirdet Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat székhely családsegítő szolgálat családgondozója munkakör betöltésére.
Fogathajtó verseny
A Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub és Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja Önöket 2014. augusztus 23-án megrendezésre kerülő Hajdú-Bihar Megyei Döntő C kategóriás Fogathajtó versenyére.
ÉRTESÍTÉS
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési napokon az elszállítani kívánt hulladékot a megszokott helyen kérjük reggel 6 óráig helyezzék ki.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. július 14- augusztus 1-ig Dr. Silye Mihály szabadságon lesz.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. július 14-július 18-ig Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Tisztelt Ingatlantulajdonosok, Földhasználók!
Az ürömlevelű parlagfű hazánk egyik legveszélyesebb és legagresszívebben terjedő, allergiát kiváltó hatású gyomnövénye. Az ellene történő védekezés nemcsak a növénytermesztők, hanem minden földhasználó és földtulajdonos – beleértve a kiskertek tulajdonosait is – kötelező feladata.
Pályázati felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola pályázatot hirdet rajz szakos tanár munkakör betöltésére.
Anyatehéntartás támogatásával kapcsolatos információk
Megjelent az MVH 83/2014. (V.26.) számú közleménye a 2014-es anyatehéntartás támogatás igényléséről.
Hulladékszállítással kapcsolatos ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélfogadás 2014. augusztus 14-én (csütörtök) szünetel.
Tájékoztatás
Mezőgazdasági termények betakarításának tűzvédelme. Szabadtéri égetés szabályai
Tájékoztatás
Mezőgazdasági termények betakarításának tűzvédelme. Aratás
Tájékoztatás
Mezőgazdasági termények betakarításának tűzvédelme. Aratás előtti gépszemle
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. július 14-től 2014. július 18-ig Szajol – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a Közforgalmú Menetrendben szereplő 100 sz. menetrendi mezőtől eltérően, csak a hirdetményen feltüntetett vonatok közlekednek a megjelenített menetrend szerint.
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Téglás
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26-án tartotta soron következő ülését. Az első napirendi pontban a képviselők elfogadták a polgármesteri tájékoztatót az elmúlt testületi ülés óta történt intézkedésekről.
Hagyományőrző Néptánc Tábor
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói az NTP-AMI-13 számú nyertes pályázat keretében 3 napos Hagyományőrző Néptánc táborban vehettek részt 2014.május 1-jétől május 3-áig. A tábor fő célja a hagyományőrzés, a tehetséggondozás, a magyar kultúra megismertetése volt a tehetséges fiatalok számára.
Téglási Vállalkozók figyelmébe
A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI MINŐSÉGI TERMÉK TÁRSASÁG Pályázatot hirdet „Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék” kitüntető díj elnyerésére 2014. évben
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Téglás
BÁBKIÁLLÍTÁS A KÖNYVTÁRBAN
Urbán István és Urbánné Lantos Éva bábkiállítása megtekinthető a Városi Könyvtárban, nyitvatartási időben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
INFORMATIKA TANFOLYAM A KÖNYVTÁRBAN
Az alapfokú számítástechnikai tanfolyam zárásaként újabb csoport tagjai tettek sikeres vizsgát a könyvtárban. Gratulálunk!
NYÁRI OLVASMÁNYOK
Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy könyvtárunk állománya ismét jelentősen gazdagodott. Az új könyvek között rengeteg olvasnivalót találnak gyerekek és felnőttek egyaránt.
Nyári diákmunka
Önkormányzatunk is pályázott a „Nyári diákmunka elősegítése” elnevezésű munkaerő-piaci programra. Megvalósulása esetén, várhatóan 20 fő nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő, 16 és 25 év közötti fiatal foglalkoztatására nyílhat lehetőségünk. A tanulókat adminisztratív, valamint könnyű fizikai munkakörben kívánjuk foglalkoztatni. A foglalkoztatás időtartama: 2014. július 01-től augusztus 31-ig, 1-2 hónap időtartamra. Várjuk az érdeklődők jelentkezését a Polgármesteri Hivatal 2-es irodájában 2014. június 25-ig.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 26-án (csütörtök) de. 10.00 órakor a Városi Moziban tartja soron következő ülését.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. július 22-23-24-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014 június 23-tól július 11-ig Dr. Tóth László szabadságon lesz.
Bárczay Anna Városi Óvoda hírei
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2014. július 01 – július 31-ig (karbantartás ideje alatt) adminisztrációs ügyelet minden hét szerdáján 09 – 11 óráig az óvoda intézményvezetői irodában lesz.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. június 30-tól 2014. július 13-ig Szajol – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a 100 sz. vasúti vonalon a Közforgalmú Menetrendtől eltérően a hirdetményen feltüntetett vonatok közlekednek a megjelenített menetrend szerint.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szemétszállítással kapcsolatos ügyfélfogadás 2014. június 19-én (csütörtök) szünetel.
SZÜNIDEI PROGRAMOK A KÖNYVTÁRBAN
Kedves Szülők, Nagyszülők, Gyerekek! A Városi Könyvtár szeretettel vár minden kicsit és nagyot a nyárra szervezett „Szünidei matiné” programjaira. 2014. július és augusztus hónapban minden héten - Hétfőn és szerdán 9-11 óráig mesefilm-vetítés, - Kedden 9-11 óráig kézműves foglalkozás. A részvétel ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk! Téglás, Kossuth u. 66.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. június 17-én Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Törökországban jártak a téglási gyerekek
A téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola a Comenius Program keretében nemzetközi, testvériskolai kapcsolatot épített ki hat nemzet iskoláival.
Különleges oktatópálya óvodánkban
Óvodánkban a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése mindig is nagy szerepet játszott, így csak idő kérdése volt, hogy saját Közlekedési tanpályája legyen az intézménynek.
Tájékoztatás falugazdász ügyfélfogadásáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. június 13-án (péntek) munkaértekezlet miatt a falugazdász ügyfélfogadása szünetel.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. június 10-13-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz.
Városi Pedagógus Nap
Téglás Város Önkormányzata és a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy május 28-án tartotta meg a városi Pedagógus Napot.
I . Téglási Házi Ízek versenye
Városunkban május 30-án első alkalommal került megrendezésre a házi ízek versenye. A versenybe négy kategóriában volt lehetőség benevezni: lekvárok/jamok, sós-édessütemények, torták.
Kedves Téglási Lakosok!
Kedves Téglási Lakosok! A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése alapján július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, amely munkaszüneti nap.
Kedves Téglási Lakosok!
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B. § -a alapján július 1-je „Semmelweis nap”, mely
Tisztelt téglási lakosok!
Ahogyan arról korábban már tájékoztattuk Önöket a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. előrehozta a szelektív hulladékgyűjtő edények elszállítását.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. 06. 19- 2014. 06.27. között Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Meghívó
Magyar népmesék Országos rajzpályázat
MEGHÍVÓ
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tisztelettel hívja Önt és kedves hozzátartozóit, barátait 2014. május 30. (pénteken) 15 órától Urbán István és Urbánné Lantos Éva bábművészek Ilók és Mihók című bábelőadásának és kiállításának megtekintésére.
Felhívás
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény alsó és felső tagozatos fiatalok jelentkezését várja a D.F.D.C MELBOURNE SHUFFLE tánccsapatába...
Tisztelt Téglási Lakosok!
Tájékoztatjuk önöket, hogy 2014. május 28-án megkezdődik a Polgármesteri Hivatal belső felújítása. Megújulnak a belső nyílászárók, a villany hálózat, a fűtési rendszer, a belső burkolatok és megtörténik az akadálymentesítés is.
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. május 29-én (csütörtök) de. 10,00 órakor a Városi Moziban tartja soron következő ülését.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 27-én és május 30-án Dr. Tóth László szabadságon lesz.
TAVASZI LOMTALANÍTÁS
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Tavaszi lomtalanítási akció” Tégláson 2014. május 17-én, szombaton történik és ekkor szállítják el a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. járművei a lomnak minősülő hulladékot.
Súlyemelő hírek
Tini OB Székesfehérváron és Nyíregyházán.
SZÁRNYALÓ FANTÁZIÁK
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja a látogatókat Papp Károly és Lénárt Attila grafikusművészek „Szárnyaló fantáziák” című közös kiállításának megtekintésére ...
ELEKTROMOS LOMTALANÍTÁS
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Tavaszi Lomtalanítási akció” keretén belül Tégláson a Városi Mozi melletti területen (Kossuth u. 63.) 2014. május 16.-án, pénteken 09-15 óráig történik az elektromos hulladékok gyűjtése és elszállítása!
TUDÁSOD A JÖVŐD! : új képzés a közelben
Kezdő szintű angolnyelv-tanfolyam indul 2014. május 21-én Bökönyben. A képzésre téglásiak jelentkezését is várják. Aki szeretne nagyon kedvezményesen nyelvet tanulni, feltétlenül jelentkezzen mielőbb, mert a project lassan befejeződik, már nagyon kevés tanfolyam fog indulni!
F E L H Í V Á S
Kedves Téglási Asszonyok, Családanyák, Nagymamák! Téglás Város Önkormányzata meghirdeti az első TÉGLÁSI HÁZI ÍZEK VERSENYÉT, KIÁLLÍTÁST ÉS „OVI-CUKI” VÁSÁRT
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 10. Dr. Tóth László szabadságon lesz.
HASZNÁLT KÖNYVEK VÁSÁRA
Megrongálódott, leselejtezett könyvekből és régi videókazettáinkból kiárusítást tartunk, 50-200,-Ft/os db/áron, a készlet erejéig.
Szombati nyitvatartás
Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy könyvtárunk 2014. május 10-én 9-12 óráig tart nyitva.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 10-én (szombat) Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
XXIII. Városnapi ünnepség Tégláson
Téglás Város Önkormányzata május 1-jén 23. alaklommal rendezte meg Városnapi ünnepségét a település önállóvá válásának évfordulója alkalmából.
Tisztelt téglási lakosok!
Az előzetes tájékoztatással ellentétben a szelektív hulladékgyűjtő edények (sárga és barna fedelű gyűjtőedények) elszállítása május hónapban kezdődik. Felhívjuk tehát azok figyelmét, akik a gyűjtő edényeket még nem vették át, megtehetik 2014. május 9-én (péntek) 13.00-18.00 2014. május 10-én (szombat) 8.00-13.00 között
HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A KÖNYVTÁRBAN
Köszönjük szépen az adományozóknak, hogy segítettek a kiállítás létrehozásában: Czéh Hanna, Lenke, Petra, Fábián József, Fésűs-Farkas Lilla, Gergencsik Sándorné, Hadházi Lászlóné, Iván Jánosné, Kiss-Dankó Katalin, Koszta Gyula, Kunné Hevesi Gabriella, Nagy Botond, Ölveti Lili és Luca, Pánya Miklósné, Rácz Zsolt, Rezes Dorka, Salánki Andrásné, Sigér Vivien, Szalka Enikő, Szilágyi Imola, Szilágyi Imréné, Takács Mariann, Tardi Sándorné, Tompa Dániel, Ungi Angelika. Kérjük, hogy a felajánlott tárgyaikért legyenek szívesek mielőbb befáradni a könyvtárba!
Meghívó
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Tisztelettel meghívja Önt a Hagyományőrző Népművészeti Tábor gálaműsorára.
MEGHÍVÓ
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja Önt az I. TÉGLÁSI HÁZI ÍZEK VERSENYÉRE, KIÁLLÍTÁSRA ÉS VÁSÁRRA 2014. május 30-án 15 órára a Bárczay Anna Városi Óvoda Aulájába.
Ingyenes hallásszűrés
Ingyenes hallászűrés, fül-orr-gégészeti vizsgálatok május 9-én Hajdúböszörményben, a Hajdúböszörményi Egészségügyi Központban.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. április 24-én tartotta soron következő kihelyezett ülését a Városi Moziban.
ÉRTESÍTÉS
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2014. május 01-jén (csütörtök) a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel elmarad!
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. május 7-12-13-14-15-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. május 02-től 2014. május 31-ig Szajol – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása 2014. május 23-án (péntek) szünetel.
FELHÍVÁS!
Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti téglási hölgyeket, hogy számukra 2014. április 24-én, 28-án és 29-én Debrecenben emlőszűrő vizsgálat szerveződik.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 22-április 30-ig Dr. Silye Mihály szabadságon lesz.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöker, hogy 2014. április 18-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola hírei
Pályázatot nyertünk mesemondó versenyünk megrendezéséhez. A téglási, II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában 21. alkalommal rendeztük meg a regionális Babszem Jankó népmesemondó versenyünket március 29-én.
Súlyemelő hírek
Téglási súlyemelőink ismét bizonyították tehetségüket a Budapesten megrendezett Iskolás Országos Bajnokság döntőjében.
VERSEK AZ ABLAKON
Könyvtárunk, csatlakozva a debreceni KirakaTransz elnevezésű eseményhez a Magyar Költészet Napja alkalmából versidézetekkel díszítette a kirakatüvegeit. Várjuk Önöket, olvassanak velünk!
Értesítés
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2014. május 1-jén (csütörtök) a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel elmarad!
„ Magyar népmesék” Országos Rajzpályázat
A téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére. Rajzversenyünk célja, hogy a népmesék illusztrálása által a tanulók kifejezhessék gondolataikat, bemutathassák tehetségüket. A „Magyar népmesék” Országos Rajzpályázat a Nemzeti Tehetség Program, EMMI és az EMET, valamint az OFI által kiírt NTP-TV-13 kóddal kiírt pályázat eredményeként valósul meg.
NEM VICCELEK, CSAK JÁTSZOM: PREGITZER FRUZSINA ELŐADÓESTJE
2014. április 12-én a téglási Városi Mozi színpadán lépett fel Pregitzer Fruzsina, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze
HIRDETMÉNY
MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. MÁJUS 25. A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.
EBOLTÁS
Április 09-én 8-9 óráig Magazin utca sarok (volt Gázcseretelep) 10-én 8-9 óráig Ady E. utca sarok 10-én 16-17 óráig Magazin utca sarok (volt Gázcseretelep) 11-én 15-17 óráig Kossuth utca sarok (volt Bikaház )
Tisztelt Lakosság!
A kiszámíthatatlan időjárás miatt a Május 1-jén a Sportpályán megrendezésre kerülő Városnapi rendezvényünkön amennyiben eső lesz...
Meghívó Május 1. Városnap
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja településünk valamennyi polgárát 2014. május 1-jén a település önállóvá válásának 23. évfordulója jegyében megrendezésre kerülő Városnapi ünnepségre.
FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS 1. A veszettség gyógyíthatatlan, embernél, állatnál egyaránt halálos kimenetelű betegség.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 1-8-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz.
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász legközelebbi ügyfélfogadása 2014. április 10-én (csütörtök) 8.00-16.00
Kedves Téglási Lakosok!
A 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 33/2013. (VIII. 30.) NGM rendelet értelmében 2014. május 2. munkaszüneti nap, ezért a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása 2014. május 2-án (pénteken) szünetel.
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása 2014. május 2-án (péntek) szünetel.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 29-30-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz.
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
1. Hajdú-Bihar Megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 4024 Debrecen, Piac u. 20. sz.; telefon: (52) 511-450; fax: (52) 511-439; e-mail:szervezes@ph.debrecen.hu
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. március 27-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
HIRDETMÉNY
MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. MÁJUS 25.
Hirdetmény
Hirdetmény
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. április 09-14-15-16-17-18-28-30-án éleslövészet, 22-én helikopteres foglalkozás kerül végrehajtásra.
Gyermekvédelmi Tanácskozás Tégláson
A gyermekvédelmi törvény értelmében a gyermekjóléti szolgálatoknak minden év tavaszán tanácskozást kell szerveznie, ahol a jelzőrendszer tagjainak írásos tájékoztatóit figyelembe véve átfogóan értékelik a jelzőrendszer éves működését, áttekintik a település gyermekjóléti alapellátásának valamennyi formáját, és szükség szerint javaslatot tesznek működésük javítására.
Tisztelt Téglási Lakosok!
A most meghirdetett szelektív gyűjtőedény osztása a lakótelepekre nem terjed ki. Részükre egyedi megállapodás alapján a későbbiekben kerül sor szelektív gyűjtőedény kihelyezésére. A díjtartozással rendelkező ingatlantulajdonosok tartozásukat a helyszínen befizethetik, a tartozás rendezése után átvehetik a gyűjtőedényeket.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek!
Közlemény óvodai beiratásról
Téglás Város Önkormányzata tájékoztatja a szülőket a fenntartásában lévő Bárczay Anna Városi Óvodába történő felvételről a hatályos 22/2013. (III. 22.) EMMI rendelet szerint. A beiratkozás a 2014/2015-ös nevelési évre történik.
Tisztelt téglási lakosok!
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 3/2014. (II.27.) önkormányzati rendelete 2014. július 1-től új szabályokat vezet be a szelektív hulladékgyűjtésbe
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. április 24-én (csütörtök) de. 10,00 órakor a Városi Moziban tartja soron következő ülését.
1848. március 15.
Önkormányzatunk is megemlékezett az 1848-as forradalomról március 15-én, szombaton.
Időjárás előrejelzés
A figyelmeztető előrejelzést a várható viharos szél indokolja.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. március 17-én (hétfő) és március 18-án (kedd) Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
NŐNAPI RENDEZVÉNYSOROZAT
Téglás Város Önkormányzata, valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény nőnapi rendezvénysorozaton köszöntötte a hölgyeket: 2014. március 6-án „A Nő” címmel került sor Szabó Enikő grafikusművész, Gyarmati Melinda és Tarnócziné Iszáj Gabriella ékszerkészítők közös kiállításának megnyitójára. Az ünnepi műsorban az amatőr színjátszókör tagjai: Daróczi Judit,Szabó Henrietta, Patai Dóra,Pór Ilona,Ferenczi István és Ifj. Sáreczki Gyula léptek fel a Tanulmány a nőkről c. előadás részleteivel. Március 7-én a Városi Moziban megrendezett nőnapi ünnepségen Czibere Béla polgármester úr ünnepi beszéde után Dánielffy Zsolt és Dánielffy Gergely, valamint a Slack Zenekar adott műsort. A Nő c. kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási rendjében. Mindenkit szeretettel várunk!
Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!
Az enyhe és csapadékszegény telet követően igen gyorsan megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A statisztikák azt mutatják, hogy az esetek többsége emberi gondatlanságra vezethető vissza. Előzzük meg együtt a szabadtéri tüzeket!
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. március 14-én Dr. Tóth László szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Silye Mihály
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. március 23-tól 2014. május 01-ig Szajol – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Tavaszi lomtalanítás
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Tavaszi lomtalanítási akció” Tégláson 2014. május 17-én, szombaton történik és ekkor szállítják el a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. járművei a lomnak minősülő hulladékot.
Meghívó
Sok szeretettel hívjuk Önt és kedves családját a Czifra Szoba Mérából kiállítás megnyitójára. Helyszín: 4243 Téglás Kossuth u. 61. (Polgármesteri Hivatal Tanácsterme) Időpont: 2014. április 15. 17. óra
FELHÍVÁS!
Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti téglási hölgyeket, hogy számukra 2014. április 24-én, 25-én és 28-án Debrecenben emlőszűrő vizsgálat szerveződik.
Rendkívüli Okmányirodai nyitva tartás
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 04-én, pénteken 13.00-18.00 óra között 2014. április 05-én, szombaton 8.00-12.00 óra között az országgyűlési választásokon való részvétel lehetőségének biztosítása érdekében,
Hirdetmény
HIRDETMÉNY MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. ÁPRILIS 6. A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.
NYITOTT ÓVODAI NAPOK
A Bárczay Anna Városi Óvoda szertettel várja a leendő óvodásokat és szüleiket NYITOTT ÓVODAI NAPOKRA 2014. március 21-én pénteken, és március 24-én hétfőn az óvoda csoportjaiba
NYÍLT NAP AZ ÓVODÁBAN
A Bárczay Anna Városi Óvoda csoportjai, nyílt napra várják az óvodás gyermekek szüleit, nagyszüleit 2014. március 17-én és 18-án.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete alapján civil szervezetek támogatására.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 26-án tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Munkalehetőség
A Jász-Plasztik Kft. nyíregyházi telephelyén lehetőség nyílt megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására, napi 4, illetve 7 órában, 1 illetve 2 műszakos munkarendben, takarítói, térmesteri, valamint egyéb munkakörben.
Tudásod a jövőd!
A TÁMOP 2.1.2 project keretében 2014. február 22-ei kezdettel újabb 90 órás nyelvtanfolyam indult el Tégláson. A jelentős állami támogatás révén a képzési díj mindössze a képzési összeg 2%-a, azaz 1800,-Ft. Településünkön 2014. januárja óta 14 csoport tagjai vehettek részt a programban. Ha Önök is csatlakozni kívánnak a nyelvi és informatikai projecthez, érdeklődjenek a Városi Könyvtárban Tompa Tiborné eTanácsadónál.
OLVASD EL ÉS ADD TOVÁBB!
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Olvasd el és add tovább! címmel olvasás népszerűsítő programot indít útjára, melynek Ön is részese lehet. Nincs más dolga, csak elolvasni egy vagy akár több könyvet, amit a könyvtár által kijelölt állomáshelyeken 2014. 02. 26-27-28 - án talál. A könyvet nyugodtan vigye haza, olvassa el, majd a kötetbe ragasztott adatlapon tüntesse fel nevét, elérhetőségét, majd adja tovább egy rokonnak, barátnak, kedves ismerősnek.
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása 2014. február 27-től (csütörtök) újra a Polgármesteri Hivatal udvarán a Falugazdász irodában lesz. Legközelebbi ügyfélfogadás: 2014. február 27-én (csütörtök) 8.00-16.00 óráig
Pályázati felhívás
A Hajdúhadházi Székhelyű Mikrotérségi Intézményfenntartó Társulás Mikrotérségi Bölcsőde pályázatot hirdet a Hajdúhadházi Mikrotérségi Bölcsőde Téglási Telephely Bölcsődei Szakmai Vezető munkakör betöltésére.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 27-én (csütörtök) de. 10,00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 26-án (szerda) de. 10,00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
Téglási Múzeumi esték
Február 20-án este a Helytörténeti Kiállítóterembe sorra érkeztek az érdeklődők a „Múzeumi esték” rendezvénysorozat előadására.
Településünkre is megérkeztek az új szelektív hulladékgyűjtő edények
A Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás tagjaként Európai Uniós forrásból valósul meg Tégláson a szelektív hulladékgyűjtés
EU Élelmiszersegély Program
Önkormányzatunk is csatlakozott a Gyermekétkeztetési Alapítvány 2013-ban kiírt „EU Élelmiszersegély Program 2013” című pályázatához.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. március 11-12-13-14-17-18-19-20-25-26-27-28-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében 2014. február 28-án 14 órakor az Alföld Gyermekszínpad mutatja be az általános iskolás gyerek számára Lázár Ervin: A bárányfelhő bodorító c.mesejátékát. A jegyek ára 300,-Ft, melyet az osztályfőnököknél vásárolhatnak meg a gyerekek.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja településünk valamennyi polgárát a „Múzeumi esték” sorozat keretében 2014. február 20-án (csütörtök) 17.00 órára a Helytörténeti kiállítóterembe
Tájékoztatás rendelési idő változásról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2014. március 1-jétől a felnőtt háziorvosok rendelési ideje az alábbiak szerint változik:
Határozat
az önkormányzati választásokon megszerezhető mandátumok megállapítása
Lakossági tájékoztató
Gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról
Határozat
A MAXIMUS 2013. Kft. 4400 Nyíregyháza, Vasvári Pál u. 10. szám alatti társaság részére a Nyíregyháza, Vasvári Pál u. 10. szám – hrsz. 374 – alatti ingatlanon található Maximus Söröző megnevezésű vendéglátóhely zajkibocsátása vonatkozásában, az alábbiakban meghatározott zajkibocsátási határértéket (LKH) állapítom meg:
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. február 7-én Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
ORSZÁGGYŰLÉSI EGYÉNI VÁLASZTÓKERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK HIRDETMÉNYE
BOR ÉS POGÁCSASÜTŐ VERSENY
A Téglási Bek Pál Kertbarátkör Egyesület február 1-jén rendezte meg 36. alkalommal a házi borversenyét fehér és vörös bor kategóriákban.
TÜDŐSZŰRÉS
Szűrés helye: Szűrőbusz Rendezvényterem előtt Pozsár Gyula utca 36. Szűrés ideje: 2014. március 6-tól március 19-ig, munkanapokon 8.00-14.00 óráig
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete pályázatot hirdet szakács munkakör betöltésére
Így emlékeztünk a Magyar Kultúra Napjára
Gonda Zoltán debreceni festőművész kiállítás megnyitójával emlékeztünk meg a Magyar Kultúra Napjáról január 29-én a Városi Könyvtárban.
MÁRAI-PROGRAM A KÖNYVTÁRBAN
Örömmel tudatjuk olvasóinkkal, hogy a Márai-program 3. fordulójának jóvoltából 250 ezer Ft értékű dokumentummal gazdagodott könyvállományunk.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. január 30-án tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja településünk valamennyi polgárát 2014. január 29-én (szerda) 17.00 órára a Városi Könyvtárba A Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett városi ünnepségre
Súlyemelő hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Súlyemelő Szövetség megválasztotta a 2013-év Sportolóit illetve bíróit. A megye legeredményesebb versenyzője Tóth Anna a Téglás Hajdu ipari VSE versenyzője lett.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. február 11-12-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. február 03-tól 2014. február 15-ig Szajol – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. február 28-án (péntek) Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30-án (csütörtök) de. 10.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
HIRDETMÉNY
MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. ÁPRILIS 6. A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.
Babakötvényt a Kincstárból
2013. december 2-től vásárolható a Babakötvény a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain. Decemberben rekord nagyságú, a 2006. januártól eltelt időszak havi adatait is meghaladó összeg áramlott az új Babakötvény konstrukcióba.
FELHÍVÁS!
Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti téglási hölgyeket, hogy számukra 2014. február 13-án és 14-én Debrecenben emlőszűrő vizsgálat szerveződik.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöker, hogy 2014. január 22-én és január 24-én Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Sikula Erika az alábbi rendelési időben.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Bölcsődei Intézményfenntartó Társulás Hajdúhadházi Mikrotérségi Bölcsőde pályázatot hirdet Szakmai Vezető (vezetői beosztás ellátására) munkakör betöltésére.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. január 16-án Dr. Silye Mihály szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Barta Károly az alábbi rendelési időben.
TÁJÉKOZTATÓ
a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása című pályázatról: NFA-2014-KKV
Koszorúzni szándékozók figyelmébe
Kérjük, hogy koszorúzási szándékukat 2014. március 13-án 16 óráig jelezzék a Polgármesteri Hivatalba Szentpéteriné Zeller Edit vezető főtanácsosnak.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja településünk valamennyi polgárát az 1848. március 15-ei forradalom 166. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségre 2014. március 15-én (szombat).
KÖNYVTÁRI BEIRATKOZÁS
2014-ben is szeretettel várjuk olvasóinkat! A KÖLCSÖNZÉS FELTÉTELEI, DÍJAI: Könyvtárunk tagja lehet minden olyan magyar állampolgár, akinek a településen állandó vagy ideiglenesen bejelentett lakása van, akinek a településen van a munkahelye, aki iskolai tanulmányait a város iskoláiban folytatja. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány vagy diákigazolvány, 16 éven aluliaknak a szülő által kitöltött kezességi nyilatkozat Tagsági díjak: 16 éven aluliaknak és 70 éven felülieknek, pedagógusoknak, könyvtárosoknak ingyenes 16 éven felüli diákoknak (érvényes diákigazolvánnyal) : 450,-Ft/év dolgozóknak, munkanélkülieknek, GYED-en, GYES-en lévőknek, nyugdíjasoknak : 900,-Ft/év pártoló tagoknak: 1300,-Ft/félév
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete 1 fő térítési díj beszedő munkakör betöltésére.
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Városellátó Szervezete pályázatot hirdet 1 fő gondnoki állás betöltésére.
Tisztelt Véradók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. január 24-én 8.00-15.00-ig kiszállásos véradásra kerül sor. A véradásra személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát hozzák magukkal.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Téglás Város közigazgatási területén nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 20-án tartotta az év utolsó ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Súlyemelő hírek
December 14-én Hajdu Zrt nemzetközi kiemelt országos súlyemelő versenynek adott otthont településünk.
Karácsonyi teadélután
December 16-án zsúfolásig megtelt a Városi Mozi nézőtere és előtere a Karácsonyi teadélután rendezvényen.
OLVASNI JÓ!
A téglási Városi Könyvtár idén 10. alkalommal hirdette meg alsó- és felső tagozatos gyermekek részére összeállított „Olvasni jó!” című irodalmi pályázatát, melynek feladatait minden évben azzal a szándékkal tesszük közzé, hogy magyar írók, költők életét, alkotásait mutassuk be. 2013-ban Weöres Sándor költő születésének 100., valamint Gárdonyi Géza író születésének 150. évfordulójára emlékeztünk, és hívtuk játékos versengésre a résztvevő csapatokat.
ÉRTESÍTÉS
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát, hogy a házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtés 2014-es évben is folytatódik.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. január 27-28-29-30-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Közlemény
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 20-án (péntek) de. 10,00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
Karácsonyi koncert
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel meghívja Önt és kedves családját az alapfokú művészeti iskola Karácsonyi koncertjére.
Bursa Hungarica
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében nyújtott támogatások összesített adatai
Ezüstcsengő
Téglás Város Önkormányzata a Bárczay Anna Városi Óvoda és a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény december 6-án ismét megszervezte a hagyományos Ezüstcsengő rendezvényét.
Iskolatörténeti kiállítás
A Fényes utcai iskolaépületünk ebben a tanévben ünnepelte átadásának 40. évfordulóját.
Kedves Téglási Lakosok!
A 2013. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 28/2012. (IX. 4.) NGM rendelet-, és az ehhez kapcsolódó munkáltatói intézkedések alapján tájékoztatom a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása 2013. december 7-én (szombaton) szünetel.
KÖNYVTÁRI NYITVA TARTÁS
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Városi Könyvtár ünnepi nyitvatartása a következőképpen alakul: december 7. (szombat) ZÁRVA december 17. (kedd) ZÁRVA december 21. (szombat) ZÁRVA december 24. (kedd) – január 1. (szerda) ZÁRVA NYITÁS: 2014. január 2. (csütörtök)
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata és a Bárczay Anna Városi Óvoda szeretettel vár mindenkit 2013. december 06-án 14.00-tól a városi sportcsarnokba, „EZÜSTCSENGŐ” mikulásváró ünnepségére
Vegyük fel a harcot az influenza ellen!
Az őszi-téli időszakban gyakoriak a légúti megbetegedések, melyek közül kiemelkedő szerepe van az influenzának, hiszen több megbetegedést/halálesetet okoz néhány hét alatt, mint az összes többi bejelentendő fertőző megbetegedés egész év folyamán.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Területi Iroda családgondozó asszisztens munkakör betöltésére.
Közmeghallgatás
Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 26-án tartotta meg az éves közmeghallgatást a város lakosai részére.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. november 27-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Beszámoló az Európai Hulladékcsökkentési Hét rendezvénysorozathoz való csatlakozásról
A Bárczay Anna Városi Óvoda 2013-11-18 és 22 között terjedő időszakban csatlakozott az EWWR által meghirdetett akcióhoz, melynek célja, hogy egy teljes héten keresztül ráirányítsuk a figyelmet a hulladék megelőzés témakörére.
Kedves Szülők, Nagyszülők, Téglási Lakosok!
Volt óvodásunk, most iskolánk tanulója súlyosan beteg. E betegség kezelése igen költséges, ebben a nehéz helyzetben az alábbi módon szeretnénk segíteni a családot.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kíván településünk minden lakosának Czibere Béla polgármester és Vatai Imréné címzetes főjegyző
Közlemény
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 27-én de. 10:00 órakor tartja a Városi Moziban soron következő kihelyezett ülését.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. november 26-án (kedden) Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Gál Zsuzsa
INFORMATIKA TANFOLYAM A KÖNYVTÁRBAN
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény számítástechnika tanfolyamra várja az érdeklődő téglási lakosokat. A képzés 30 órás, témája: szövegszerkesztés és internethasználat, helyszíne a Városi Könyvtár (Kossuth u. 66.), ideje: kedd délutánonként, 15-17 óráig. Az első foglalkozásra várhatóan 2013. november 26-án kerül sor. A tanfolyam költsége: 1300,-Ft/30 óra Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
KÖZLEMÉNY
Téglás Város polgármestere tájékoztatja a lakosságot, hogy az önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 26-án 17 órától a II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Úttörő utca 15.sz. épületében KÖZMEGHALLGATÁST tart.
OLVASNI JÓ!
A téglási Városi Könyvtár olvasónapló-pályázatot hirdet a helyi általános iskolás tanulók számára
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. december 21 és december 31. között Dr. Barta Károly szabadságon lesz.
ISMÉT MÁRAI PROGRAM A KÖNYVTÁRBAN
Örömmel értesítjük látogatóinkat, hogy könyvtárunk idén 3. éve részesül a Márai-program keretében nyújtott állami könyvbeszerzési támogatásban, melynek értéke összesen eléri az 1,5 millió Ft-ot. A project során elnyert pénzösszeget intézményünk a könyvállomány gyarapítására fordítja.
Műfüves pálya
Ünnepélyes keretek között november 14-én délután átadtuk városunk Műfüves futballpályáját.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja Önt a „Múzeumi esték” keretében „Öt órai teára” 2013. november 21-én (csütörtök) 17.00 órára
ÉRTESÍTÉS
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2013. december 26-án (csütörtök) a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel elmarad!
Tájékoztatás
A POLGÁRMESTERI HIVATAL TÁJÉKOZTATJA A LAKOSSÁGOT, HOGY AZ ÉV VÉGI ÜNNEPNAPOKRA TEKINTETTEL NYITVATARTÁSA ÉS ÜGYFÉLFOGADÁSA AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZIK:
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata és a Mikrotérségi Szociális Gondozási Központ szeretettel várja településünk valamennyi polgárát Karácsonyváró Teadélutánra 2013. december 16-án (hétfő) 17.00 órára a Városi Moziba.
Hirdetmény
Az ATABY Kft. 4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6. fszt. 41. szám alatti társaság részére a Nyíregyháza, Új u. 37. szám – hrsz. 370 – alatti ingatlanon található „S 1928 PUB” megnevezésű vendéglátóhely zajkibocsátása vonatkozásában, az alábbiakban meghatározott zajkibocsátási határértéket (LKH) állapítom meg:
„Csak tiszta forrásból”
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola „Csak tiszta forrásból” címmel rendezett kiállítást és műsoros estet 2013. november 11-én. A rendezvény a NEMZETI TEHETSÉPROGRAM által kiírt NTP-MR-MPA-12 számú nyertes pályázat eredményeként valósult meg.
Egyre több az országban a veszett állat
A veszettség a magyar vörös rókák körében ismét sűrűbben fordul elő. Szeptember közepe óta már tucatnyi állatnál igazolták a fertőzést, a vírus Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyét érinti. Egyelőre rejtély, hogy a betegség hogyan jutott be észrevétlenül az ország közepére. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett ebrendészet pár jó tanáccsal segít, hogy az emberre is halálos kór elkerülhető, megelőzhető lehessen.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. november 12-től 2013. november 14-ig és 2013. november 18-tól 2013. december 02-ig Szajol– Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Meghívó
Meghívó Téglás Hajdu ipari VSE súlyemelő szakosztálya tisztelettel meghívja a Hajdu ZRT. Kupa Nemzetközi és Kiemelt Országos Súlyemelő Versenyre.
KARÁCSONYI AJÁNDÉKCSOMAG
Tájékoztatjuk azokat a téglási lakosokat, akik 2013. december 31-ig betöltik 70. életévüket, hogy karácsonyi ajándékcsomagban részesülnek.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel hívja Önt a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Program keretében megvalósult Műfüves futballpálya ünnepélyes avatóünnepségére 2013. november 14-én (csütörtök) 14.00-tól.
ÚJABB JELENTŐSEN TÁMOGATOTT NYELVI KÉPZÉSEK TÉGLÁSON
Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy 2013. novemberében újabb két nyelvi csoport indul Tégláson.
Idős korúak védelme
A besurranásos lopások esetében szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá a bűnözőket a könnyű zsákmányhoz.
Idős korúak védelme
Évente körülbelül 40-50 ezer időskorú válik bűncselekmény áldozatává hazánkban. A rendőrség kiemelt feladatának tartja védelmüket.
Súlyemelő hírek
Európa csúcsok is születtek a nemrégiben Budapesten a Testvériség SE csarnokában megrendezett 2013-as éves Serdülő országos Bajnokságon.
Mindenszentek alkalmából
Minden évben Mindenszentek és halottak napja alkalmából önkormányzatunk megemlékezik azokról az emberekről, akik városunk életében meghatározó szerepet töltöttek be, de már sajnos nem lehetnek velünk.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. október 30-án tartotta soron következő ülését, melyet a Városi Moziban tartottak meg a Polgármesteri Hivatal felújítása miatt.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. november 4-én (hétfőn) Dr. Tóth László szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Barta Károly
HALOTTAK NAPI BUSZJÁRAT
Értesítjük a lakosságot, hogy 2013. november 1-jén (péntek) az alábbi menetrend alapján közlekedik a HALOTTAK NAPI autóbuszjárat.
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 97/2013. (IX.20.) határozata alapján Téglás Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 30-án (szerda) de. 10,30 órakor a Városi Moziban tartja soron következő kihelyezett nyílt ülését
Megemlékezés
Téglás Város Önkormányzata október 22-én emlékezett meg az 1956. október 23-ai forradalom 57. évfordulójáról.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. november 12-13-14-19-20-21-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
EMLÉKEZNI ÉS EMLÉKEZTETNI
Ezen gondolat jegyében találkozott téglási közönségével gróf Nádasdy Borbála, memoár-író, akinek négy életrajzi vonatkozású könyve a szerző által valóban megélt, megtapasztalt történelem.
Tájékoztatás háziorvos szabadságról
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról 2013. október 21-től október 31-ig Dr. Silye Mihály háziorvos szabadságon lesz. Helyettese: Dr. Tóth László rendelés: Hétfő: Du. Kedd: Du. Szerda: De. Csütörtök: Du. Péntek: Du. Első rendelési nap 2013. november 4 (Hétfő 13-18-ig)
Tisztelt 18-25 év közötti álláskereső munkanélküliek!
A MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete megkereste Téglás Város Önkormányzatát, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű 18-25 év közötti munkanélküli fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedésében.
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatom Önöket, hogy Magyarország területén a „civil” védelmi képesség fejlesztése érdekében a járási mentőcsoportok megalakítása a katasztrófavédelmi kirendeltségek szervezésében a polgármesteri és járási hivatalok közreműködésével megkezdődtek.
"földfórum"
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara meghívja Önt a 2013. október 17-én (csütörtökön) 16 órától megrendezésre kerülő "földfórum" rendezvényére Előadó: Dr. Budai Gyula parlamenti államtitkár. Helyszín: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma - Színházterem.
Ingyenes hallásszűrés október 19-én
Ha túl hangosan kell hallgatnia a tévét, nem érti mások szavát, vagy úgy érzi, gondja van a hallásával, október 19-én, szombaton délelőtt várjuk a Debreceni Egészségügyi Járóbeteg Központban, a volt OTI első emeletén.
HIRDETMÉNY
Téglás Polgármesteri Hivatal Jegyzője, mint illetékes és hatáskörrel rendelkező I. fokú környezetvédelmi hatóság értesíti az ügyfeleket, hogy az ATABY Kft. 4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6. fszt. 41. szám társaság kérelmére indult eljárásban a Nyíregyháza, Új u. 37. szám – hrsz. 370 – alatti ingatlanon található „S 1928 PUB” fantázianevű vendéglátóhely zajkibocsátási határérték megállapítása tárgyában közmeghallgatást tart. Közmeghallgatás helye: Téglási Polgármesteri Hivatal Téglás, Kossuth u. 61. szám 4. iroda. Közmeghallgatás időpontja: 2013. 11. 07. 9:00 óra
TACSI ERIKA KIÁLLÍTÁSA
„Szerelmem, Jordánia” A Téglási Városi Könyvtár 2013. október 11.-én péntek délután ismét egy rendhagyó programra invitálta közönségét. Az intézmény az évente megrendezésre kerülő Őszi Képzőművészeti Tárlat alkalmával már számos, tehetséges téglási alkotót mutatott be. Idén Tacsi Erika tiffany üveg-készítő, fotós önálló tárlatának, ill. vetítéssel egybekötött útibeszámolójának adott teret, kiállítási lehetőséget. A különleges munkák változatos formáik, sokszínűségük ellenére a harmónia, a nyugalom érzetét keltik; komplexitásuk nem zavart, hanem letisztultságot áraszt. Azt a bizonyosságot, amit csak egy önmagával és a világgal békében élő, értékrendjében és hitében erős, tiszta lélek sugározhat. A kiállított tárgyak, fotók nyújtotta esztétikai élményt az alkotó Jordániáról, az arab ország mindennapjairól tartott előadása gazdagította, példát mutatva emberségből, szerénységből, más kultúrák iránt érzett tiszteletből. Tacsi Erika tárlata 2013. november 15.-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási rendjében. Mindenkit szeretettel várunk!
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. október 14-től 2013. október 15-ig naponta 06.30 órától 14.30 óráig Sóstóhegy-Kemecse állomások között pályakarbantartási munkálatokat végeznek.
FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
ITTHON VAGY - MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!
Magyarország Kormánya, valamint 5 közszolgálati csatorna (M1, M2, Duna TV, Petőfi Rádió, Kossuth Rádió) 2013. szeptember utolsó hétvégéjén „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” címmel országos felhívást hirdetett a települési önkormányzatok részére. A felhívás célja olyan helyi programok szervezése, melyek által minden csatlakozó település megmutatja helyi értékeit, feleleveníti hagyományait, építi és erősíti közösségét. Téglás Város Önkormányzata, valamint a projektben közreműködő Városi Könyvtár nagy örömmel vállalt részt a Szent Mihály-napi rendezvénysorozat szervezésében, ill. lebonyolításában, tartalmas, két napon át tartó, gyermekeket és felnőtteket egyaránt megszólító alkalmakat teremtve.
Tájékoztatás posta nyitvatartásról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Téglás posta nyitva tartása 2013. október 1-jétől az alábbiak szerint alakul:
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Gál Róza 2013. szeptember 26-án (csütörtök) szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Sikula Erika az alábbi rendelési időben.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. szeptember 26-án Dr. Barta Károly szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Silye Mihály az alábbi rendelési időben.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. október 3-án helikopteres felkészítés október 08-09-10-16-29-30-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Meghívó
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sok szeretettel meghívja Önt a Comenius Testvériskolai Kapcsolatokat kialakító pályázat „Don’t worry be healthy” elnevezésű magyar mobilitás nyitórendezvényére.
Európai Mobilitási Hét Tégláson
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete is csatlakozott ebben az évben az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz, melyet szeptember 16-22 között szerveztünk meg.
M E G H Í V Ó
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja településünk valamennyi polgárát az 1956. október 23-ai forradalom 57. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségre 2013. október 22-én.
Tájékoztatás
Földhasználati bejelentési kötelezettségről
Gulyás Fesztivál Tégláson
Téglás Város Önkormányzata V. alkalommal rendezte meg szeptember 14-én a Téglási Gulyás Fesztivált.
Tájékoztatás az ivóvíz minőségéről
Téglás Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2013. augusztus 21-én és szeptember 3-án Hajdúhadház, Téglás és Bocskaikert települések mintavételi pontjain vett arzén ivóvíz-vizsgálati eredmények megfelelőnek bizonyultak.
Tisztelt lakosok!
Tisztelt lakosok! A Polgármesteri Hivatal felújítás miatt 2013. október 18-án (pénteken) Zárva lesz. Halaszthatatlan anyakönyvi ügyekben: Szabó Csaba anyakönyvvezető a 06-20/911-2027 telefonon (7,30-tól 13,00) óráig ügyeletet tart.
Vágányzár információ
Értrsítjük Tisztelt utasainkat, hogy 2013. szeptember 27 - október 18-ig Szajol-Püspökladány, Császárszállás – Nyíregyháza és Hajdúhadház - Újfehértó állomások között végzett pályaépítési és karbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
III. T á n c g á l a
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja Önt és kedves hozzátartozóit a 2013. 09. 21. (szombat) 16 órától megrendezésre kerülő moderntánc-showra!
MEGHÍVÓ V. TÉGLÁSI GULYÁS FESZTIVÁL
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja településünk valamennyi polgárát a 2013. szeptember 14-én megrendezésre kerülő V. Téglási Gulyás Fesztiválra. Helyszín: Városi Mozi udvara (Téglás, Kossuth u. 63.)
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket,hogy Dr. Gál Róza 2013. szeptember 13-án és szeptember 20-án szabadságon lesz.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 11-én tartotta soron következő ülését, melyet a Városi Moziban tartottak meg a Polgármesteri Hivatal felújítása miatt.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Téjékoztatjuk Önöket, hogy 2013. szeptember 12-én Dr. Silye Mihály szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Barta Károly az alábbi rendelési időben.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. 17-18-19- 25-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Fogathajtó verseny
Szeptember 8-án ismét a fogatoké volt a főszerep a Városi Sportpályán. Külön öröm volt számunkra, hogy lengyel testvárosunk Ludwin küldöttségének is sikerült részt vennie a rendezvényen.
V. Téglási Gulyás Fesztivál
Felhívás főzőversenyre
TISZTA LEVEGŐ –MOZDULJ ÉRTE!
Téglás Város ebben az évben a Képviselő-testület döntése értelmében csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programhoz, mert tudjuk, hogy nagyon fontos az egészséges életmód és hogy minél tovább megőrizzük a levegő tisztaságát és ezáltal egészségünket is.
Meghívó
A téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2013. november 11-én (hétfőn) tartandó „CSAK TISZTA FORRÁSBÓL” című rendezvényére.
Közlemény
K Ö Z L E M É N Y Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 11-én (szerda) de. 10,00 órakor a Városi Moziban tartja soron következő kihelyezett nyílt ülését.
Súlyemelő hírek
Augusztus 24-25-én Kecskeméten rendezték meg a Junior Országos Súlyemelő Bajnokságot. Hajdú-Bihar megyét Téglás Hajdu Ipari VSE képviselte, súlyemelőink a 69 kg-os súlycsoportba voltak érdekeltek.
Vendégségben Ludwinban
Lengyelországi testvérvárosunk meghívására augusztus 31 és szeptember 3 között Czibere Béla polgármester vezetésével 6 fős delegáció utazott Ludwinba az Arató Fesztiválra. Az őszi betakarítás megünneplésére a járási Arató Fesztivált ebben az évben Ludwin rendezte meg szeptember 1-jén.
Mezőgazdasági utak rendbetétele
Önkormányzatunk mezőgazdasági földutakat hoz rendbe a mezőgazdasági utak elnevezésű program keretében dolgozó közfoglalkoztatottakkal.
„BONIS BONA” A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT
A tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok részére a Nemzeti Tehetségprogram pályázatot hirdetett, melynek keretében iskolánk tanára Kovácsné Lőrincz Judit Kiváló tehetséggondozó elismerésben részesült.
BECSENGETTEK
2013. szeptember 2-án, hétfőn megkezdődött a 2013/2014-es tanév. Iskolánkban 658 kisdiák kezdte meg a mindennapi felkészülést és a szorgos tanulással teli hétköznapokat. Az idei tanév sok újdonságot hozott az oktatásban résztvevőknek.
HELYTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÓTEREM
A Helytörténeti Kiállítóterem újra a régi nyitvatartás szerint várja látogatóit: kedd, csütörtök : 13-17 óráig
TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Lakosok! A Polgármesteri Hivatal felújítási munkálatai miatt 2013. október 4-én (pénteken) a Polgármesteri Hivatal ZÁRVA lesz.
ŐSZI LOMTALANÍTÁS
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Őszi lomtalanítási akció” Tégláson 2013. október 12.-én, szombaton történik
Nyelvvizsga
2013. május 11-én iskolánk 8. évfolyamos tanulói szóbeli alapfokú nyelvvizsgán vettek részt a Debreceni Nyelviskola szervezésében.
Színházlátogatás
2013. május 8-án iskolánk felső tagozatos tanulói Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színházban megtekintették A kőszívű ember fiai című előadást.
Fogathajtó verseny
A Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub és Téglás Város Önkormányzata meghívásos fogathajtó versenyt rendez 2013. szeptember 8-án a Téglás városi sportpályán
TANKÖNYVÁRUSÍTÁS
Helye: Az Úttörő utcai általános iskola tornaterme (Bejárat a nagykapu felől a parkolónál) A szülő vagy gondviselő személyesen, személyigazolvánnyal jelenjen meg.
ESTI TAGOZATÚ GIMNÁZIUM TÉGLÁSON
A Kölcsey Ferenc ESTI TAGOZATÚ GIMNÁZIUM TÉGLÁSON felvételt hirdet a 2013/2014-es tanévre az alábbi helyszínen: II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Úttörő utca 15.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. augusztus 23-tól szepember 27-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Pétery Zoltán az alábbi rendelési időben.
Államalapításra emlékeztek
Az államalapításra emlékeztek augusztus 16-án délután a Városi Moziban. Az ünnepség téglási mazsorettesek műsorával indult.
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. szeptember 24-én, 26-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Tisztelt 18-24 év közötti álláskereső munkanélküliek!
A MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete megkereste Téglás Város Önkormányzatát, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű 18-24 év közötti munkanélküli fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedésében.
Kedves Téglási Lakosok!
A 2013. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 28/2012. (IX.4.) NGM rendelet-, és az ehhez kapcsolódó munkáltatói intézkedések alapján tájékoztatom a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása az alábbi napokon szünetel.
Megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelte a Téglási Bek Pál Kertbarátkör Egyesület
Nagyon jó érzés volt látni a sok ünneplőbe öltözött embert, akik általános iskolánk Úttörő utcai ebédlőjébe érkeztek a Bek Pál Kertbarátkör megalakulásának 35. évfordulója emlékére rendezett ünnepségre.
JELENTŐSEN TÁMOGATOTT NYELVI ÉS INFORMATIAI KÉPZÉSEK TÉGLÁSON
A téglási Városi Könyvtár eMagyarország Pontként csatlakozott a TÁMOP 2.1.2 „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” című pályázathoz.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. augusztus hónapban az alábbi napokon Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Sikula Erika
Tóalj Fesztivál
Amatőr zenészek mutatkoztak be augusztus 3-án, a IV. Tóalj Fesztivál keretében.
A Bek Pál Kertbarátkör újabb sikere
Augusztus első hétvégéjén Hajdúdorogi Lecsófesztiválon járt a téglási Bek Pál Kertbarátkör Egyesület.
Pályázati felhívás
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet óraadó technika szakos tanár munkakör betöltésére.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata szeretettel hívja a kikapcsolódni vágyókat 2013. augusztus 3-án (szombaton) 16 órától 24 óráig a IV. Téglási Tóalj Fesztiválra a Mozi udvarba.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet családgondozó asszisztens munkakör betöltésére
Hőségriasztás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan: 2013. 08.02-án 00.00 órától 2013.08.05-én 24.00 óráig 2 fokú hőségriasztást adott ki.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet családgondozó munkakör betöltésére
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet gyermekjóléti családgondozó munkakör betöltésére.
ÚJABB NYELVI KÉPZÉSEK
Tájékoztatjuk a tanulni vágyókat, hogy a TÁMOP 2.1.2 „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” című pályázat keretében 2013. szeptemberében újabb jelentősen támogatott nyelvi képzésekre kerül sor Tégláson. A képzés önköltsége téglási lakosok számára: 1800,- Ft!
„Júliális”
2013. július 25-én ötödik alkalommal került megrendezésre a szépkorúak nyári programja a „Júliális”.
Pályázati Felhívás
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény (4243 Téglás, Kossuth u. 66. sz.) igazgatói (közművelődési intézményvezetői) állásának betöltésére
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. augusztus 5-24-ig Dr. Tóth László szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Barta Károly az alábbi rendelési időben.
Értesítés
Értesítjük Tisztelt Gázfogyasztóinkat, hogy a MOL Földgázszállító Zrt. A téglási gázátadó állomásán TMK karbantartási munkálatokat fog végezni. Ezért Téglás, Hajdúhadház, Bocskaikert, Újfehértó, Bököny, Geszteréd, Érpatak településeken 2013. 07.30-án 08.00 órától – 12.00 óráig a gázszolgáltatást szüneteltetjük!
Téglási Helyi Választási Iroda Vezetőjétől
Téglás Város választási szavazóköreinek számát 2013. augusztus 1-től: 5 (azaz öt) szavazókörben, az alábbiak szerint állapítom meg:
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet óvodapszichológus munkakör betöltésére.
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. augusztus 13-14-15-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet rendszergazda munkakör betöltésére.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet 2 fő óvodapedagógus munkakör betöltésére
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI hírei
Táborozni jó Intézményünkben a nyári napokban is vidám közösségi élet zajlik. Június végén láttuk vendégül a cseh testvérváros tanulóit. Ekkor zajlott a minden évben nagysikerű kézműves tábor is. Diákjainkból és pedagógusainkból álló delegáció pedig nemrég vendégeskedett a német testvérvárosban Affalterbachban.
Elkezdődött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbevallási időszaka!
Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2013-as évi adategyeztetési és tagdíjbevallási időszaka elkezdődött. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara minden tagját levélben értesíti és tájékoztatja a szükséges teendőkről. Az adategyeztetést és önbevallást a kamarai bevallás honlapján elérhető www.bevallasnak.hu felületen kell elvégezni.
Meghívó
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja településünk valamennyi polgárát a magyar államalapítás és Szent István király tiszteletére rendezett városi ünnepségre
FELHÍVÁS!
Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti téglási hölgyeket, hogy számukra 2013. augusztus 23-24-én és 26-án Debrecenben emlőszűrő vizsgálat szerveződik.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket,hogy 2013. július 16-18 között Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Pétery Zoltán a saját rendelési idejében.
Arató fesztivál
A Hajdúnánási Aratófesztiválon járt a téglási Bek Pál Kertbarátkör Egyesület.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. július 15-től augusztus 2-ig Dr. Barta Károly szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Silye Mihály az alábbi rendelési időben.
Súlyemelő hírek
Június végén rendezték az Országos Ifjúsági bajnokságot Tatabányán.
Tisztelt őstermelők, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók, civil szervezetek, gazdálkodó szervezetek, egyházak!
2013. július 8-án megjelent 2013. évi Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás pályázati kiírása. A pályázati dokumentáció elérhető a www.nakvi.hu internetes oldalon.
Hőségriasztás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan a 2013.07.29-én kiadott 2 fokú hőségriasztást 3 fokúra emelte és 2013. 08.08-án 24.00 óráig meghosszabbította. A 3 fokú hőségriasztást 2013. 08.09-n 24.00 óráig meghosszabbította
Pályázati felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pályázatot hirdet napközis tanító /testnevelés műv.ter./ munkakör betöltésére, teljes munkaidőben határozott – GYED-en lévő munkavállaló keresőképtelensége miatti távolléte idejére, 2014. június 13-ig – időtartamra.
Pályázati felhívás
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény óraadó rajz szakos tanár munkakör betöltésére.
Pályázati felhívás
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény matematika-technika szakos tanár munkakör betöltésére.
Pályázati felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pályázatot hirdet magyar szakos tanár munkakör betöltésére, teljes munkaidőben határozatlan időtartamra.
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI hírei
CSEH TESTVÉRVÁROS TANULÓINAK LÁTOGATÁSA
Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyílvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ felhívása
Önkéntes Műveleti Tartalékos katonai szolgálat
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hírei
A Baptista Szeretetszolgálat meghirdeti HOZZ EGY FÜZETTEL, CERUZÁVAL TÖBBET! Tanszeradományozási akcióját
Köztisztviselői díj
Minden évben Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete köztisztviselői díjjal jutalmazza a kimagasló, példaértékű munkavégzést.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. július 13-tól 2013. július 25-ig és 2013. július 30-tól 2013. augusztus 02-ig Szajol– Püspökladány állomások között végzett pálya átépítési munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Közlemény
A Hajdú-Bihar megyei Temetkezési Vállalat tájékoztatja Téglás Város lakosságát, hogy temetkezéssel, temetővel (pl. sírhelymegváltás) kapcsolatos ügyintézéssel kapcsolatban ügyintézőink a következő telefonszámon állnak rendelkezésére:
Műfüves pálya épül a Sportpályán
Mint arról már tájékoztattuk Önöket, a Magyar Labdarúgó Szövetség március közepén pályázatot hirdetett az Országos Pályaépítési Program IV. ütemére, melyre Önkormányzatunk is pályázatot nyújtott be. Örömmel számolhatok be arról, hogy pályázatunk kedvező elbírálásban részesült így megépíthetjük a 20x40 m nagyságú műfüves labdarúgópályát.
Miniszterelnöki és miniszteri elismerések a közszolgálati tisztviselőknek
Miniszterelnöki és miniszteri elismeréseket adtak át a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából június 28-án, a Belügyminisztériumban a közigazgatásban kiemelkedően teljesítő dolgozóknak.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 27-én tartotta soron következő ülését.
A VÁROSI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVA TARTÁSA
Értesítjük olvasóinkat, hogy a Városi Könyvtár 2013. július 15-28-ig zárva tart. Nyitás: július 29-én (hétfőn)
A HELYTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÓTEREM NYITVA TARTÁSA
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Helytörténeti Kiállítóterem a nyári időszakban (július-augusztus hónapban) minden nap 13-16 óráig várja a látogatókat! (A kiállítás megtekintése ingyenes.)
Hőségriasztás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2013. 07.24-én 00.00 órától, 2013. 07.26-án 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki. 2013. 07.25-én órától kezdődően 3 fokúra emelte és 2013. 07.29-én 24.00 óráig meghosszabbította.
„Magyar mondák” Országos
A téglási II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI által hirdetett rajzverseny díjkiosztó ünnepsége 2013. június 21-én 14 órakot kezdődött az iskola Aulájában. A „Magyar mondák ” Országos Rajzpályázat az EMMI és az OFI által „ A 2012-2013 tanévben megrendezendő művészeti versenyek támogatására„ címmel kiírt (NTP-MV-12) nyertes pályázat eredményeként valósult meg.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Gál Róza gyermekorvos az alábbi időpontokban szabadságon lesz.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. június 24-től július 12-ig Dr. Silye Mihály szabdságon lesz. Helyettesíti Dr. Tóth László az alábbi rendelési időben.
Az ivóvíz arzéntartalmáról
Tisztelt Téglási Lakosok! Az ivóvíz arzéntartalmával kapcsolatban olvashatták már a szolgáltató tájékoztatóját, amit a következőkkel szeretnénk kiegészíteni:
Ivóvíz vizsgálat
A Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. tájékoztatja a lakosságot!
Tájékoztatás fogorvos szabadságról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. július 1-től július 09-ig valamint 2013. augusztus 5-től augusztus 16.-ig szabadságon lesz.
ÚJABB NYELVI KÉPZÉSEK TÉGLÁSON
A TÁMOP 2.1.2 „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” program keretében újabb nyelvtanfolyamok indulnak településünkön. Egy angol kezdő, angol középhaladó, és két német kezdő csoport hallgatói kezdhetik meg, illetve folytathatják tanulmányaikat. A felnőttképzési szerződések megkötésére 2013. június 27-én, csütörtökön 16 órakor kerül sor az Úttörő utcai iskolában. A jelentkezők megjelenésére feltétlenül számítunk!
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2013. július 01 - július 31-ig (karbantartás ideje alatt) adminisztrációs ügyelet minden hét szerdáján 08 - 12 óráig az óvoda
Felhívás parlagfű elleni védekezésre!
Az ürömlevelű parlagfű hazánk egyik legveszélyesebb és legagresszívebben terjedő, allergiát kiváltó hatású gyomnövénye.
Értesítés éleslövészetről!
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. június 24-25-26-27-28-án, július 01-02-03-04-05-08-09-10-11-12-15-16-17-18-19-22-23-24-25-26-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Nyári diákmunka
Önkormányzatunk is pályázott a „Nyári diákmunka elősegítése” elnevezésű munkaerő-piaci programra, mely megvalósulása esetén 10 fő nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatal foglalkoztatására nyílhat lehetőségünk adminisztratív valamint könnyű fizikai munkakörben 2013. július 01-től 2 hónap időtartamra. Várjuk az érdeklődők jelentkezését a Polgármesteri Hivatal 2-es irodájában 2013. június 20-25-ig.
F E L H Í V ÁS
A nyári betakarítási munkák tűzveszélyességére való tekintettel, azokra csak kellő időben és módon lehet felkészülni, ezért különösen fontos a betakarítási munkálatokban résztvevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása és betartatása.
Lakásbetörések megelőzése
Tapasztalataink szerint a napjainkban is nagy számban előforduló vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatos jogos félelmet a tulajdonosok részéről nem követi gondos védekezés.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. július 12-én Szajol– Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. június 22-től 2013. június 25-ig Budapest-Nyugati – Kőbánya-Kispest és Szajol– Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt utasainkat, hogy 2013. július 23-án Tuzsér -Záhony állomások között végzett karbantartási munkák miatt a hirdetményben feltüntetett vonatok menetrendje módosul.
Súlyemelő hírek
Május végén befejeződött az NB. I-es Abszolút Csapatbajnokság II fordulója, melynek Téglás adott otthont.
VII. Öhönfőző verseny Hajdúnánáson
A Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Nánás Pro Cultura Kft. Öhönfőző versenyt rendez, melyre tisztelettel meghív mindenkit, aki szeretné megmérettetni főzőtudományát, s szeretné megmutatni, hogyan is készül az igazi öhön.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. június 5-től 2013. június 10-ig Dr. Silye Mihály szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Barta Károly az alábbi rendelési időben. Szabadság utáni rendelési idő: 2013. június 11. (kedd).
Pályázati felhívás
Pályázati felhívás óvodavezető (magasabb vezető) beosztás betöltésére.
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. június 6-án, 8-án és 9-én Üllő – Monor állomások között végzett karbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Pedagógusokat köszöntötték
A pedagógusokat köszöntötték május 29-én, szerdán Téglás Város Önkormányzata és a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy szervezésében.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 29-én, délelőtt a Városháza Tanácstermében tartotta soron következő ülését.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket,hogy 2013. május 31-én, pénteken, Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Gál Zsuzsa az alábbi rendelési időben.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B. §-a alapján július 1-je ·"Semmelweis nap", mely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap.
Tájékoztatás
Kedves Téglási Lakosok! A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése alapján július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, amely munkaszüneti nap.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 29-én (szerda) de. 10:00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja soron következő ülését.
Gyermeknapi ajándék
Városi Önkormányzatunk nem felejtkezik el a Gyermeknapról sem. Ebből az alkalomból ezen a hétvégén szombaton és vasárnap (május 25-26-án) a Bowling pályát ingyen használhatják a gyerekek. (18. éven aluliak). Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!
Súlyemelő hírek
Tovább meneteltek a Téglás Hajdu Ipari Városi Sportegyesület súlyemelői a Juhász Sándor Országos, és kiemelt emlékversenyen Biharnagybajomban.
Értesítés éleslövészetről
Az 5. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2013. június 04-06-10-11-12-13-14-17-18-19-20-21-24-25-26-án éleslövészet, 17-18-26-án helikopteres átrepülések kerülnek végrehajtásra.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. május 20-tól, Tégláson a falugazdászi feladatokat Szegedi Lajos falugazdász látja el. Az ügyfélfogadási rend nem, viszont a helyszín változik.
Receptverseny
A Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék Társaság és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat receptversenyt hirdet „Hagyományos ízek, ételek” címmel
Pályázati felhívás
A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI MINŐSÉGI TERMÉK TÁRSASÁG Pályázatot hirdet „Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék” kitüntető díj elnyerésére 2013. évben
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat - Téglás a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Területi Iroda családgondozó munkakör betöltésére.