Közérdekű adatok
 
 
 
 
 
 
Az eljárás során keletkezett dokumentumok letölthetők itt!
 

Tóalj Fesztivál: Szóljon a rock!
Aki szereti az igazi, hamisítatlan rockzenét, itt a helye július 11-én Tégláson, a Tóalj Fesztiválon! Helyszín: Városi Mozi udvara (Kossuth u. 63.) Fellépők: Southern Comfort, Chrome Rt, Slack, RealMen, Bluesers, Daily Routine, Soul Circus, AB/CD Házigazda: Balogh István Vilmos (DJ. William) A rockzene mellett sok jó program: motorosfelvonulás, sörivó-verseny, tetoválás szépségverseny, sörhas szépségverseny és paintball várja a közönséget. Belépő: 500,-Ft Részletes programok:
Gazdikereső kutya
GAZDIT KERESÜNK! Ha nem jelentkezik érte a gazdája, akkor sajnos elaltatásra kerül, ezért kérjük azok jelentkezését, akik szívesen örökbe fogadnák. A jogszabályi előírás alapján az önkormányzatunk gondoskodik a Téglás belterületén kóborló kutyák befogásáról, valamint azok átmeneti őrzéséről, melyhez létesítettünk egy kutya-kennelt a Városi Mozi udvarán. A kutya chipjének ellenőrzését követően, a tulajdonos az igazolások bemutatása után kiválthatja kutyáját. Chip hiányában a kutyát a tulajdonosa a megfelelő eljárások elvégzése után kaphatja meg. A befogott ebeket az önkormányzat 15 napig köteles tartani, ezt követően elaltatásra kerülnek.
Kóbor kutyák őrzése
Tisztelt Téglási Lakosok! Az elmúlt időszakban ismét elszaporodtak városunk közterületein a felügyelet nélkül kóborló kutyák, melyek veszélyt jelentenek a lakosságra, különösen a gyermekekre.
Gyermekorvos szabadság
Dr. Gál Róza 2015.07.14- 07.20-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Gál Zsuzsa az alábbi időpontokban...
Hőségriasztás
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan: 2015. július 4-én 00.00 órától 2015. július 8-án 24.00 óráig 3.fokú hőségriasztást rendelt el.
Járda épült a városközpontban
Elkészült a járda a város központjában lévő parkban a közfoglalkoztatás keretében dolgozók által gyártott térkőből. A térkőgyártás folyamatos, melynek segítségével a t hiányzó járdaszakaszokat kívánjuk pótolni a településen.
Ballagás a Városi Bölcsődében
Július 3-án vidám játék, légvár, torta és lufik között búcsúztak a ballagó bölcsisek gondozónőiktől és kis társaiktól. A bölcsőde vezetője és munkatársai egy nagyon kellemes hangulatban eltöltött délelőttel tették emlékezetessé a búcsúzást az óvodába induló 3 évesek számára.
Hajdúsági Ízek Fesztiválja
Sikerrel szerepelt a hajdúszoboszlói „Hajdúsági ízek fesztiválján” a téglási Városi Könyvtár moderntánc-csoportja, a DFDC, valamint felnőtt amatőr színjátszó köre, a Téglási Teátristák.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 30-án, délután a Polgármesteri Hivatal értekezlet miatt ZÁRVA lesz. Megértésüket köszönjük!
Véradás
2015. július 16-án (csütörtök) 8.00-15.00-ig kiszállásos véradás megrendezésére kerül sor.
Kedves Téglási Lakosok!
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése alapján július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, amely munkaszüneti nap.
Kedves Téglási Lakosok!
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B. § -a alapján július 1-je „Semmelweis nap”, mely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap.
Tájékoztató a Képviselő-testület 2015.június 24-ei üléséről
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. június 24-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Értesítés éleslövészetről
Értesítés éleslövészetről Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2015. július 06, 07, 08, 09-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Felhívás
Ruhabörze a Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál (4243 Téglás, Liget u. 1.)
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 26-án (péntek) Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Gál Zsuzsa
Felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Téglás pályázatot hirdet rajz szakos tanár munkakör betöltésére.
Felhívás
A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Téglás pályázatot hirdet angol nyelv szakos tanár munkakör betöltésére.
FELHÍVÁS
A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA TAGJAI RÉSZÉRE
MEGHÍVÓ
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja Önt és barátait a 2015.06.27. (szombat) 16 órától megrendezésre kerülő V. Táncgálára...
2. Téglási Házi Ízek Versenye
2. alkalommal rendezte meg Önkormányzatunk a Bárczay Anna Városi Óvodával karöltve a Házi ízek versenyét, melyen édes és sós sütemények valamint dzsemek és lekvárok mérettettek meg.
MEGHÍVÓ
2015. július 2.-5. között kerül megrendezésre a XIX. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál Debrecenben. Az ország legjelentősebb katonazenekari találkozója 1977 óta tölti meg ritmussal és pezsgéssel Debrecen tereit. A kétévente megrendezett fesztiválon – immár majd’ négy évtizede – hazai és külföldi zenekarok, karmesterek mutatják be hangszeres és katonai tudásuk legjavát, látványos zenés felvonulások, térzenék, alaki bemutatók és koncertek keretében. Városszerte felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s megszólalnak a kedvelt dallamok 5 külföldi és 3 hazai együttes tolmácsolásában. A rendezvény megtekintése ingyenes.
MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 24-én (szerda) de. 10:00 órakor tartja soron következő ülését a Városháza Tanácstermében.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 23-án és 2015. június 30-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Szabó Éva az alábbi rendelési időben.
„Ecce Homo”
„Ecce Homo” címmel mutatkozott be a téglási közönség előtt Báthory Attila író, költő, műfordító. A Városi Könyvtárban 2015. június 16-án megrendezett közönség találkozó a 86. Ünnepi Könyvhét helyi, irodalmi eseményeinek sorát zárta.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 22-től július 10-ig Dr. Barta Károly szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Silye Mihály az alábbi rendelés időben.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa pályázatot hirdet Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezető (magasabb vezető) beosztás betöltésére.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélfogadás 2015. június 18-án (csütörtök) szünetel. Legközelebbi ügyfélfogadás 2015. június 25. (csütörtök)
VÉDŐNŐK NAPJA
Az Országgyűlés 20/2015./V.4/ OGY. határozatával 2015. június 13.-át a Magyar Védőnők Napjává nyilvánította.
2. Téglási Házi Ízek Versenye
Téglás Város Önkormányzata és a Bárczay Anna Városi Óvoda ismét meghirdeti a Téglási Házi Ízek Versenyét! Várjuk azoknak a lányoknak, asszonyoknak, nagymamáknak és persze az ügyes férfiaknak a jelentkezését, akik szívesen megmutatnák cukrásztudományukat a téglási közösségnek.
Hőségriasztás
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. június 11-én 12.00 órától 2015. június 15-én 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki.
FIZIKOTERÁPIÁS SZAKRENDELÉS
Dr. Berecz Kornél fizikoterápiás orvos 2015. 06.01-től megkezdte szakrendelését az Egészségház fizikoterápiás rendelőjében. Rendelési idő: hétfői napokon 16:30 - 19:30
TÓALJ FESZTIVÁL
Rockrajongók figyelem! Dübörögni fog a rock az idei Tóalj Fesztiválon! Aki szereti a jó zenét és az igényes hangzást, szeretne egy jót bulizni egy jó csapattal, annak itt a helye!
MEGHÍVÓ
A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tisztelettel hívja Önt, valamint hozzátartozóit, barátait 2015. június 16. (kedd) 16 órától Báthory Attila író, költő, műfordító „ECCE HOMO” című közönségtalálkozójára
„Skótdudás lélekkel…”
A téglási Városi Könyvtár egyedülálló, különleges rendezvénnyel kapcsolódott az idei, 86. Ünnepi Könyvhét országos program-sorozatához.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. június 9-18-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz. Helyettesíti: Dr. Pétery Zoltán
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2015. június 22-től 2015. július 05-ig Budapest-Nyugati állomás és Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony – (Csop) vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

 
UniWEB Design