Közérdekű adatok
 
 
 
 
 
 
Az eljárás során keletkezett dokumentumok letölthetők itt!
 

Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöker, hogy 2014. április 18-án Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
A II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola hírei
Pályázatot nyertünk mesemondó versenyünk megrendezéséhez. A téglási, II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában 21. alkalommal rendeztük meg a regionális Babszem Jankó népmesemondó versenyünket március 29-én.
HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A KÖNYVTÁRBAN
Szeretettel várjuk az érdeklődő felnőtteket, gyerekeket, iskolai és óvodai csoportokat a Városi Könyvtárba, húsvéti kiállításunk megtekintésére! A tárlat anyagát ismét lakossági gyűjtésből állítottuk össze: a téglási gyerekek és felnőttek által felajánlott húsvéti figurákkal, képeslapokkal díszítettük a tárlókat. Az óvodai és iskolai csoportok számára húsvéti foglalkozással egybekötött tárlatvezetést is szívesen tartunk.
Falugazdász ügyfélfogadás
Megindult a területalapú támogatás ügyintézése, így változik Tégláson az ügyfélfogadási rend.
Súlyemelő hírek
Téglási súlyemelőink ismét bizonyították tehetségüket a Budapesten megrendezett Iskolás Országos Bajnokság döntőjében.
Tavaszi lomtalanítás
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Tavaszi lomtalanítási akció” Tégláson 2014. május 17-én, szombaton történik és ekkor szállítják el a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. járművei a lomnak minősülő hulladékot.
Meghívó
Sok szeretettel hívjuk Önt és kedves családját a Czifra Szoba Mérából kiállítás megnyitójára. Helyszín: 4243 Téglás Kossuth u. 61. (Polgármesteri Hivatal Tanácsterme) Időpont: 2014. április 15. 17. óra
VERSEK AZ ABLAKON
Könyvtárunk, csatlakozva a debreceni KirakaTransz elnevezésű eseményhez a Magyar Költészet Napja alkalmából versidézetekkel díszítette a kirakatüvegeit. Várjuk Önöket, olvassanak velünk!
Értesítés
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2014. május 1-jén (csütörtök) a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel elmarad!
„ Magyar népmesék” Országos Rajzpályázat
A téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére. Rajzversenyünk célja, hogy a népmesék illusztrálása által a tanulók kifejezhessék gondolataikat, bemutathassák tehetségüket. A „Magyar népmesék” Országos Rajzpályázat a Nemzeti Tehetség Program, EMMI és az EMET, valamint az OFI által kiírt NTP-TV-13 kóddal kiírt pályázat eredményeként valósul meg.
NEM VICCELEK, CSAK JÁTSZOM: PREGITZER FRUZSINA ELŐADÓESTJE
2014. április 12-én a téglási Városi Mozi színpadán lépett fel Pregitzer Fruzsina, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze
HIRDETMÉNY
MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: 2014. MÁJUS 25. A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.
EBOLTÁS
Április 09-én 8-9 óráig Magazin utca sarok (volt Gázcseretelep) 10-én 8-9 óráig Ady E. utca sarok 10-én 16-17 óráig Magazin utca sarok (volt Gázcseretelep) 11-én 15-17 óráig Kossuth utca sarok (volt Bikaház )
FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS 1. A veszettség gyógyíthatatlan, embernél, állatnál egyaránt halálos kimenetelű betegség.
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. április 1-8-ig Dr. Szilágyi Zsolt szabadságon lesz.
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász legközelebbi ügyfélfogadása 2014. április 10-én (csütörtök) 8.00-16.00
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
1. Hajdú-Bihar Megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 4024 Debrecen, Piac u. 20. sz.; telefon: (52) 511-450; fax: (52) 511-439; e-mail:szervezes@ph.debrecen.hu
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. március 27-én tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.
Hirdetmény
Hirdetmény
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. április 09-14-15-16-17-18-28-30-án éleslövészet, 22-én helikopteres foglalkozás kerül végrehajtásra.
Gyermekvédelmi Tanácskozás Tégláson
A gyermekvédelmi törvény értelmében a gyermekjóléti szolgálatoknak minden év tavaszán tanácskozást kell szerveznie, ahol a jelzőrendszer tagjainak írásos tájékoztatóit figyelembe véve átfogóan értékelik a jelzőrendszer éves működését, áttekintik a település gyermekjóléti alapellátásának valamennyi formáját, és szükség szerint javaslatot tesznek működésük javítására.
Tisztelt Téglási Lakosok!
A most meghirdetett szelektív gyűjtőedény osztása a lakótelepekre nem terjed ki. Részükre egyedi megállapodás alapján a későbbiekben kerül sor szelektív gyűjtőedény kihelyezésére. A díjtartozással rendelkező ingatlantulajdonosok tartozásukat a helyszínen befizethetik, a tartozás rendezése után átvehetik a gyűjtőedényeket.
Közlemény óvodai beiratásról
Téglás Város Önkormányzata tájékoztatja a szülőket a fenntartásában lévő Bárczay Anna Városi Óvodába történő felvételről a hatályos 22/2013. (III. 22.) EMMI rendelet szerint. A beiratkozás a 2014/2015-ös nevelési évre történik.
Tisztelt téglási lakosok!
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 3/2014. (II.27.) önkormányzati rendelete 2014. július 1-től új szabályokat vezet be a szelektív hulladékgyűjtésbe
1848. március 15.
Önkormányzatunk is megemlékezett az 1848-as forradalomról március 15-én, szombaton.

 
UniWEB Design