Közérdekű adatok
 
 
 
 
 
 
Az eljárás során keletkezett dokumentumok letölthetők itt!
 

RENDHAGYÓ GRAFIKA ÓRA ÉS TÁRLATLÁTOGATÁS A VÁROSI GALÉRIÁBAN
Ritka pillanatoknak lehettek részesei az érdeklődők a Városi Galériában 2014. november 24-én. A látogatók személyesen találkozhattak Gonda Zoltán festő- és garfikusművésszel, akinek Városunknak adományozott alkotásaiból jött létre nemrégiben a művész állandó kiállítása.
MEGHÍVÓ
A Téglási Református Egyházközség szeretettel hívja és várja 2014 november 30-án, Advent első vasárnapján a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi istentiszteletre
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27-én (csütörtök) de. 10.00 órakor a Városháza Tanácstermében tartja ülését.
HELYI ÉRTÉKTÁR MŰHELYMUNKA
November 19-én Helyi értéktár műhelymunkán vettünk részt Hajdúhadházon. A találkozón, melynek célja a helyi értékek felkutatása és feltárása, a környező települések vezetői és közművelődési szakemberei voltak jelen. Téglási mozaik című prezentációnkban mutattuk be városunk számos néprajzi, építészeti, ipari, természeti és kulturkincsét (a Degenfeld Kastélyt, a Református Templomot, a Hajdu Zrt-t, a Gulyásfesztivált, a Téglási Teátristákat, a helyi íjászkört stb.) . Helyi értéktárunk számbavétele folyamatos, így ezúton kérjük a lakosság segítségét ezek felkutatásában. Szívesen vesszük véleményüket, ötleteiket a sajátosan téglási jellegű tárgyak, népszokások, ételek, ipari vagy építészeti alkotások stb. összegyűjtésében.
TÁJÉKOZTATÓ
a lakásfenntartási támogatás várható változásairól
FELHÍVÁS
RINGATÓ AVAGY ZENEBÖLCSI MÁSKÉPP (Kisgyermekkori zenei nevelés 0-3 éves korig kodályi elvek alapján)
MEGHÍVÓ
Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket 2014. november 24-én 16 órára a GONDA ZOLTÁN GALÉRIÁBA rendhagyó tárlatvezetésre, amelynek keretében Gonda Zoltán festőművész vezeti végig a látogatókat a kiállítótérben (A galéria a Pozsár Gy. u. 3. sz. alatt, a Helytörténeti Kiállítóterem mellett található)
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. december 2-án, 3-án és 4-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
Bemutatkozik Téglás Város új jegyzője
Téglás Város jegyzője 2014. november 17-től Dr. Gál György
MEGHÍVÓ FIATAL GAZDA INFORMÁCIÓS BÖRZÉRE
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Hajdú-Bihar Megyei Információs Pont tisztelettel hívja a gazdálkodókat 2014. november 20-án 9 órára Balmazújvárosra, a Semsey Kastélyba a Családi gazdaságok az agrárpolitika fókuszában Fiatal Gazda Információs Börzére
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szilágyi Zsolt fogorvos 2014. november 18-tól december 2-ig szabadságon lesz. Helyettesíti Dr. Pétery Zoltán.
Tájékoztatás gyermekvédelmi kedvezményről
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény természetbeni támogatás Erzsébet utalványban való kifizetése 2014. november 26-án (szerdán) 09.00 - 12.00 ill. 13.00-14.00 óráig történik a Városellátó Szervezetben (Liget utca 1.)
NYELVI LEKTOR AZ ISKOLÁBAN
2014. november 12-én megérkezett városunkba a Stanton család, akik ebben a tanévben segítik iskolánkban az idegen nyelv oktatását. Rebecca Stanton részt vesz a két tanítási nyelvű programmal működő 1.a osztály angol nyelvi készségeinek fejlesztésében és a 7. 8. évfolyamos tanulók nyelvvizsgára történő felkészítésében. A család minden tagja szívesen bekapcsolódik az iskola által szervezett programokba.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. november 21. és 2014. november 25. között Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
FELHÍVÁS
„Olvasni jó!” - Irodalmi feladatlap
„Szemnek, léleknek”
„Szemnek, léleknek” címmel Sárga Antalné gobelin készítő munkáiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben.
Falugazdász ügyfélfogadás
Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a falugazdász ügyfélfogadás mai nap (2014.11.11) továbbképzés miatt szünetel. Legközelebbi ügyfélfogadás 2014.11.14-én pénteken lesz.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. november 11-én (kedd), november 14-én (péntek) és november 18-án (kedd) Dr. Gál Róza szabadságon lesz. Rendelési idő és helyettesítési rend:
VÁROSI GALÉRIA LÁTOGATHATÓSÁGA
2014. október 6-án ünnepélyes keretek között került átadásra a téglási Városi Galéria, mely Gonda Zoltán debreceni festő- és grafikusművész alkotásait mutatja be. A művész 12 grafikai művét és 23 festményét ajándékozta a településnek állandó kiállítás céljából. A tárlat jelenleg előzetes időpont-egyeztetés után látogatható, egyéneknek, csoportoknak egyaránt! Érdeklődni Tompa Tiborné közművelődési főtanácsosnál lehet a Polgármesteri Hivatalban, vagy a 06-20-361-8726-as telefonszámon.
Vállalkozások számára pályázati felhívás
FIATALBARÁT DÍJ 2014 Az Év Fiatalbarát Önkormányzata Pályázat Az Év Fiatalbarát Vállalata Pályázat
KÉZMŰVESEK, VÁSÁROZÓK FIGYELMÉBE!
TISZTELT KÉZMŰVESEK, VÁSÁROZÓK, KERESKEDŐK! HÍVJUK ÉS VÁRJUK ÖNÖKET TÉGLÁSI ADVENTI VÁSÁRUNKRA, MELY A VÁROS FŐTERÉN KERÜL MEGRENDEZÉSRE, 2014.DECEMBER 13-ÁN(SZOMBATON)ÉS 19-ÉN(PÉNTEKEN) 13.00-19.00 ÓRÁIG JELENTKEZNI LEHET: Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsosnál emailben: kozmuvelodes@teglas.hu telefonon: 06-20-3618726
Vágányzár információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. november 14-től 2014. december 13-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. november 27-én éleslövészet kerül végrehajtásra.
HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉS
Önkormányzatunk Czibere Béla polgármester vezetésével mindenszentek és halottak napja alkalmából koszorút helyezett el a város életében meghatározó szerepet betöltött elhunyt személyiségei sírjánál. Elhelyeztük az emlékezés koszorúit Csobán József, néhai polgármester, a képviselőtestület elhunyt tagjai, Téglás díszpolgárai és egykori kollégák sírjánál. Évek óta hagyomány Tégláson az is, hogy az önkormányzat ingyenes autóbuszjáratokat szervez a lakosság számára az ünnepi temetőlátogatások megkönnyítése érdekében.
KÖSZÖNJÜK
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény tájékoztatja mindazokat, akik fotóikkal, emléktárgyaikkal hozzájárultak az „A mi gyárunk ” című kiállítás megvalósításához, hogy november 4-től a személyes tulajdonban lévő anyagokat intézményünk köszönettel visszaszolgáltatja. Átvehető: a könyvtár nyitvatartási rendjében
AUTÓBUSZOS KONCERTLÁTOGATÁS
Téglás Város Önkormányzata autóbuszos koncertlátogatást tervez a Csík Zenekar debreceni lemezbemutató koncertjére 2014. november 26-ára. A koncertről részleteket itt találnak: http://www.kolcseykozpont.hu/amit-szivedbe-rejtesz-cikk Megfelelő számú jelentkezés esetén tudjuk meszervezni a programot, ezért kérjük, mielőbb jelezzék jegyigényüket Tompa Tiborné közművelődési főtanácsosnak a Polgármesteri Hivatal 9. sz. irodájában.
ELEKTROMOS LOMTALANÍTÁS
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a „ Őszi Lomtalanítási akció” keretén belül Tégláson a Városi Mozi melletti területen (Kossuth u. 63.) 2014. november 14-én, pénteken 09-15 óráig történik az elektromos hulladékok gyűjtése és elszállítása! Az ingatlanon összegyűlt, feleslegessé vált, elektromos berendezések, melyekben fémtartozékok is vannak pl.: hűtők, centrifugák, mosógépek, gáztűzhelyek, rezsók, mikrohullámú sütők, televíziók, számítógépek, monitorok…stb. kizárólag a meghirdetett helyen és időpontban térítésmentesen leadhatóak. Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
MEGHÍVÓ
A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szeretettel várja Önt és kedves barátait 2014. november 7-én (péntek) 17 órától Sárga Antalné gobelin készítő „Szemnek, léleknek” című kiállítására
FELHÍVÁS
A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény versenyt hirdet ünnepi ételek receptjeiből.
Értesítés
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát, hogy a Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás 2014. tavaszi információs hírlevelében és a HHG Nonprofit Kft. honlapján tévesen jelent meg a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényzetek 2014. november 28-ai, pénteki napon történő ürítése.
Véradás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. október 31-én pénteken 8.00-15.00 óráig kiszállásos véradásra kerül sor.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére
TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. OKTÓBER 27-EI ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL
Az alakuló ülés kezdetén a jelenlévők elénekelték a Himnuszt, majd a helyi általános iskolások tanulóinak színvonalas műsora következett, melyben Sajó Sándor versének elhangzása után az iskola néptánc-csoportjának tagjai bizonyították bemutatójukkal, hogy mennyire igazak a költemény szavai „Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség” Petőházi Gabriella, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket a választás eredményéről, majd sor került a polgármester és az önkormányzati képviselők eskütételére.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda - Téglás pályázatot hirdet pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére.
HALOTTAK NAPI BUSZJÁRAT
Értesítjük a lakosságot, hogy 2014. november 1-jén az alábbi menetrend szerint közlekedik a HALOTTAK NAPI AUTÓBUSZJÁRAT: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 órakor Téglás Böszörményi-Kossuth u. saroktól indul, és megáll Új utca sarok, Gázcseretelep, Főtér, Temető u., Temető. 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 órakor indul a visszafelé, és megáll a fent leírt megállókban. AZ AUTÓBUSZJÁRAT INGYENES! Téglás Város Önkormányzata
Az `56-os forradalomra emlékeztünk
Városi ünnepségünket délelőtt a református templomkertben koszorúzással nyitottuk, majd a Városi Moziban folytattuk a megemlékezést.
Alakuló ülés
Szeretettel hívjuk és várjuk Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének alakuló ülésére 2014. október 27-én (hétfő) du. 14.30 órakor a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Úttörő utcai ebédlőjébe. (4243 Téglás, Úttörő utca 15. sz.)
MEGHÍVÓ
Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Önt és kedves hozzátartozóját 2014. október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségre...
Értesítés éleslövészetről
2014. november 11,12,13,14 és 18-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Továbbra is várjuk a jelentkezőket
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 79/2014. (IX.10) határozata alapján Téglás Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.
ÉRTESÍTÉS
Értesítjük Téglás Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2014. október 23-án (csütörtökön) a hulladékszállítás az ünnepre való tekintettel elmarad!
KOSZORÚZNI SZÁNDÉKOZÓK FIGYELMÉBE!
Kérjük, hogy a 2014. október 23-án 10.30 órakor a Református Templomkertben zajló ünnepi megemlékezésen történő koszorúzási szándékukat 2014. október 22-én 12 óráig jelezzék a Polgármesteri Hivatalban Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsosnak.
HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGI ÜLÉS : MEGBÍZÓLEVELEK ÁTADÁSA
A 2014. október 12-ei önkormányzati választások eredményének jogerőssé válása után ma délelőtt a Polgármesteri Hivatal tanácstermében került sor a polgármester és a képviselőtestület tagjai számára a hivatalos megbízólevelek átadására.
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. október 18-tól október 31-ig Dr. Silye Mihály szabadságon lesz.
Gyermekorvos szabadság
Tájékoztatom Önöket, hogy Dr. Gál Róza 2014.10.14-én és 2014.10.17- 2014.10.21-ig szabadságon lesz.
2014. OKTÓBER 12-I ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK : KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA
A 2014. október 12-i önkormányzati választások eredménye Képviselőtestületi választás
2014. OKTÓBER 12-I ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK : POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA
A 2014. október 12-i választások : Polgármester-választás
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testületének Pályázati Felhívása
Négy ország fiataljai Tégláson
Október 4. és 11. között az Erasmus+ Program keretében spanyol, bolgár, lett és magyar fiatalokat lát vendégül a Nyugattól Keletre Egyesülettel együttműködve a Téglási Önkormányzat. A program célja, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat, és felhívják kortársaik figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás miként járul hozzá egészségi állapotuk javításához.
Galéria avató és emlékezés
Október 6-án nagy érdeklődés kísérte Téglás Városi Galériájának átadó-avató ünnepségét. Varga Miklós művésztanár hegedű szólója után Dánielfy Zsolt a Csokonai Színház művésze köszöntötte a megjelenteket és a művészetről, az életről, az emberségről idézett gondolatokat.
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélfogadás 2014. október 9-én (csütörtök) szünetel.
Felhívás
A Helytörténeti Kiállítóterem újra a régi nyitvatartás szerint várja látogatóit
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
HELYI VÁLASZTÁSI SZERVEK ÉS ELÉRHETŐSÉGEIK
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Területi iroda pályázatot hirdet jogi tanácsadó munkakör betöltésére.
Almatermelők figyelmébe!
A Mozi udvarán díjmentes terület használattal étkezési alma értékesítésére biztosítunk lehetőséget
FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
Vágányzári információ
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. október 12-től 2014. november 05-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a 100-as sz. (Budapest) – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vonalon, a hirdetményen szereplő vonatok közlekednek, módosított menetrend szerint
Pályázati felhívás
Téglási Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Jegyző munkakör betöltésére.
Itthon vagy - Magyarország, szeretlek!
Téglás Város Önkormányzata, valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény idén is csatlakozott az „Itthon vagy-Magyarország, szeretlek” című országos programsorozathoz
A MI GYÁRUNK
2014. szeptember 25-én a Városi Könyvtárban került sor A mi gyárunk - Emlékeink a Hajdúsági Iparművek életéből -című fotókiállítás megnyitó ünnepségére
Pályázati felhívás
Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 79/2014. (IX.10) határozata alapján Téglás Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.
Értesítés éleslövészetről
Értesítés éleslövészetről Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. október 01, 02, 03-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
Pályázati felhívás
Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatot hirdet pszichológus/családgondozó munkakör betöltésére.
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT : A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK!
Téglás Város Önkormányzata idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét eseménysorozatához. A rendezvény szervezőjeként a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény változatos programokat kínált a település lakosságának.
VI. Téglási Gulyás Fesztivál
Téglás Város Önkormányzata hatodik alkalommal szervezte meg a Gulyás Fesztivált.
FELHÍVÁS KÉPZŐMŰVÉSZEKNEK
Hajdú-Bihar megye képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje az 1950-es évek óta minden évben megrendezésre kerülő Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat, amelyet idén a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája és a Debreceni Művelődési Központ 2014. október 1-24. között rendez meg Debrecenben, a Belvárosi Galériában (Debrecen, Kossuth u.1.)
Nemzetközi ifjúsági csereprogram
A Nyugattól Keletre Egyesület 2014. október 4. - október 11. között valósítja meg nemzetközi ifjúsági csereprogramját Tégláson.
Falugazdász tájékoztató
2014. szeptember 25-én (csütörtökön) 14 órától tájékoztatást tartok a téglási gazdálkodók részére az aktualitásokról. Helyszín: Ifjúsági Ház
Tájékoztató
A Helyi Választási Bizottság tájékoztatja a lakosságot, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi választásának szavazólapjait jóváhagyta.
Pályázati felhívás
Bárczay Anna Városi Óvoda óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére.
Képviselő-testületi ülés
Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. szeptember 10-én tartotta a ciklus utolsó soron következő ülését.
„Magyar értékek, hungarikumok”
címmel 2014. szeptember 5.-e délutánján a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben újabb kiállítás nyitotta meg kapuit...
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása 2014. szeptember 9-én (kedden) szünetel.
Tájékoztató
A Helyi Választási Iroda és a Helyi Választási Bizottság elérhetőségei
Tájékoztatás háziorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. október 10-én Dr. Tóth László szabadságon lesz.
Tájékoztató
A Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására Téglás városban az önkormányzati képviselő-választás szavazólapján a jelöltek sorrendjét megállapította.
Tájékoztató
A Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására Téglás városban a polgármester-választás szavazólapján a jelöltek sorrendjét megállapította.
Tájékoztatás gyermekorvos szabadságáról
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. szeptember 15.-2014. szeptember 23-ig Dr. Gál Róza szabadságon lesz.
Falugazdász ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falugazdász ügyfélfogadása értekezlet miatt 2014. október 7-én (kedden) szünetel.
Értesítés éleslövészetről
Az V. Bocskai István Lövészdandár értesíti a lakosságot, hogy a Hajdúhadházi helyőrségi lőtéren 2014. szeptember 30-án éleslövészet kerül végrehajtásra.
K Ö Z L E M É N Y
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 10-én (szerda) de. 10.00 órakor a Városháza hivatalos helyiségében tartja soron következő ülését.
Felhívás
VI. Téglási Gulyás Fesztivál főzőverseny

 
UniWEB Design